Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Közel 500 elektromos autóknak való töltőhelyet és 250 töltőoszlopot építhetnek ki Budapesten, erről állapodott meg kedden a nemzetgazdasági minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat. A Jedlik Ányos Tervnek keresztelt program megvalósítására 600 millió forintot költenek majd.

 Varga Mihály és Tarlós István megállapodása alapján

  • az önkormányzat biztosítja a töltőhelyeket és a hozzájuk tartózó parkolókat,
  • a minisztérium pedig vissza nem térítő támogatást biztosít a kiépítéshez. 

A Főváros és a kerületek mintegy 250 töltőoszlopra, azaz 500 töltőhelyre pályázhatnak, ezek fedezete az októberben kiírt pályázati felhívás szerinti feltételekkel garantált. A felek közösen mérik fel, hogy milyen jogszabályokat kellene megváltoztatni a projekt megvalósításához.A megállapodás szerint a főváros áttekinti a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó rendeleteit, és javaslatot tesz arra, hogy hogy lehetne zéró kibocsátású járműveket elterjeszteni a taxis cégeknél, és azt is megvizsgálja, hogy a BKV mennyi nem szennyező járművet tudna alkalmazni. 

A több töltőállomás a Budapesten is beindult, autós bubiként működő Greengo szolgáltatásnak is jól jön, ez ugyanis rövid időre bérelhető elektromos autókkal akarja teleszórni a várost.

 

forrás:

 

 

Idézet

A kormánynak és a médiának segítenie kell, hogy a világ építő jellegű híreiről beszámoljon az embereknek, hogy ők tanultak és informáltak legyenek. Mert az ő joguk is, hogy tudjanak róla. Megveszik az újságot. Adót fizetnek. Megválasztják a kormányt abban bízva, hogy a kormány számukra a legjobbat teszi, vagy a jobb, legjobb helyzetekhez vezeti el őket.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a kormány és média feladatáról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok