Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Közel 500 elektromos autóknak való töltőhelyet és 250 töltőoszlopot építhetnek ki Budapesten, erről állapodott meg kedden a nemzetgazdasági minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat. A Jedlik Ányos Tervnek keresztelt program megvalósítására 600 millió forintot költenek majd.

 Varga Mihály és Tarlós István megállapodása alapján

  • az önkormányzat biztosítja a töltőhelyeket és a hozzájuk tartózó parkolókat,
  • a minisztérium pedig vissza nem térítő támogatást biztosít a kiépítéshez. 

A Főváros és a kerületek mintegy 250 töltőoszlopra, azaz 500 töltőhelyre pályázhatnak, ezek fedezete az októberben kiírt pályázati felhívás szerinti feltételekkel garantált. A felek közösen mérik fel, hogy milyen jogszabályokat kellene megváltoztatni a projekt megvalósításához.A megállapodás szerint a főváros áttekinti a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó rendeleteit, és javaslatot tesz arra, hogy hogy lehetne zéró kibocsátású járműveket elterjeszteni a taxis cégeknél, és azt is megvizsgálja, hogy a BKV mennyi nem szennyező járművet tudna alkalmazni. 

A több töltőállomás a Budapesten is beindult, autós bubiként működő Greengo szolgáltatásnak is jól jön, ez ugyanis rövid időre bérelhető elektromos autókkal akarja teleszórni a várost.

 

forrás:

 

 

Idézet

Az a konszenzus, hogy túljuthattunk egy olyan ponton, ahol talán nem nyerjük vissza a tengeri jeget.

Dr. Marc Imhoff, NASA Goddard Űrrepülési Központ, USA

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok