Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Brigitte Bardot a globális felmelegedés elleni harc jegyében vegetáriánus nap bevezetését kérte a közintézményekben Nicolas Sarkozy köztársasági elnöktől - jelentette be a hét végén a francia színésznő vezette állatvédelmi alapítvány.

 

Autómentes, füstmentes nap már van, de a vegetárius nap bevezetésének sokkal nagyobb hatása lenne, mint a szén-dioxid-kibocsátásra kivetett adóknak, és a Földünk is sokkal jobban érezné magát" - írta az állatvédelem harcosaként ismert BB.

 

Levelében a filmsztár azt kérte az elnöktől, hogy "adjon értelmet a klímavédelmi csúcstalálkozón elhangzó nyilatkozatoknak".

 

Az egykori szexszimbólum ennek jegyében javasolja, hogy vezessenek be vegetáriánus napot minden közintézményben, és kérjék fel erre a magánintézményeket is.

 

Véleménye szerint az állattenyésztés üvegházhatású gázokat bocsát ki, így "közvetlenül hozzájárul a globális felmelegedéshez, a talaj és vízzáró rétegek szennyeződéséhez, és hatalmas pazarláshoz vezet, mert a világszerte megtermesztett gabona egyharmadát a hústermeléshez felhasznált állatok etetésére fordítják. A húsfogyasztásról való lemondás egyébként is a legjobb mód arra, hogy tiltakozzunk az évente fogyasztásra szánt, több milliárd állaton elkövetett embertelenség és barbárság ellen".

 

Bardot júliusba arra kérte a francia first ladyt, Carla Bruni-Sarkozyt, hogy próbálja meg rábírni a férjét, tiltsa be a bikaviadalokat. (MTI 2009. szeptember 28.)

 

További hasonló cikkeink:

McCartney "vegetáriánus hétfõket" javasol a széndioxid-kibocsátás ellen

A klímaváltozás ellen késsel-villával is harcolhatunk

Vegán: A leggyorsabb út egy hűvösebb bolygóhoz 

 

Légy Vega, Légy Zöld, Mentsd Meg a Bolygót!

További információ: http://www.suprememastertv.com/hu/

Idézet

Ha kevesebb húst eszünk, az egy mindenkire nézve minden másnál jobb megoldás.

Dr. Rajendra Pachauri, a Béke Nobel-díjas IPCC vezetõje a húsfogyasztásról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok