Klímaváltozás, Globális felmelegedés

2009. december 1-én, a Lisszaboni Szerződésnek, az Európai Unió új alapszabályának életbe lépésével együtt az állatokat is elismerik éntudatuk és érzéseik miatt.

 

A Lisszaboni Szerződés egyik cikkelye most kimondja, hogy „az Unió és a Tagállamok, mivel az állatok érző lények, teljes figyelmet fognak szentelni az állatok jóléti szükségleteinek, miközben tiszteletben tartják a Tagállamok adminisztratív előírásait és hagyományait, különös tekintettel a vallási szertartásokra, kulturális hagyományokra, és regionális örökségre.” Ez az új állatjóléti intézkedés annak a kampánynak a csúcspontja, ami formálisan 1991-ben kezdődött, amikor a Compassion in World Farming brit állatjóléti csoport petíciót adott át az Európa Parlamentnek, amelyben kijelentik, hogy az állatokat érző lényeknek kellene tekinteni, akik tudnak saját szenvedésükről. A csoport következő célja most az, hogy elérjék a nagyüzemi állattartás eltörlését.

Szívből jövő megbecsülésünk az Európai Uniónak, és különleges elismerésünk a Compassion in World Farming csoportnak elkötelezettségükért, hogy óvják állati lakótársaink jogait. Bár minden isteni teremtmény ismerné annak a világnak a kényelmét és biztonságát, ahol a szeretet és oltalom uralkodik. (Supreme Master Television, 2009.12.04.)

 

Az angol nyelvű hír videóval együtt megtekinthető itt: http://suprememastertv.com/nwn/?wr_id=835&page=1

 

Idézet

Bármilyen pusztító is a pénzügyi hitelválság, semmi ahhoz az ökológiai recesszióhoz képest , amivel szembenézünk.

 Emeka Anyaoku, a WWF nemzetközi elnöke

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok