Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Egy svéd burger gyorsétteremlánc a szén kibocsátások kompenzálása miatt a hús csökkentésére bátorít.

 A környezettudatosság emelésére és a húsfogyasztás csökkentésére törekedve a Max Burger nevű svéd gyorsétteremlánc közzétette a menüje minden tételének szénlábnyomát, ami azt mutatja, hogy a marhahúsnak a legnagyobb a CO2 kibocsátása. Par Larshans, a cég szóvivője kijelentette, „Úgy gondoljuk, hogy őszintének kell lenni a vendéggel. Abban bízunk, hogy ezzel az egész gyorsétterem ágazatot megváltoztatjuk. Azt akarjuk, hogy az emberek kevesebb húst egyenek.” Egy nemrég közzétett országos közvéleménykutatás szerint a svéd emberek 92%-a több információt akar az általuk elfogyasztott élelmiszerek ökolábnyomáról. (SupremeMaster TV, 2009. dec. 28.)

 

További hasonló cikkeink:

Petíció a jövőnkért

Állattartás és klímaváltozás

Mi köze a vacsorádnak az éghajlathoz?

Ghent: ha csütörtök, akkor vega

 

Légy Vega, Légy Zöld, Mentsd Meg a Bolygót!

További információ: http://www.suprememastertv.com/hu/

Idézet

A rendszernek, amely eléri az instabilitás kritikus pontját, szembe kell néznie egy szabályszerűséggel: így, ahogy volt, nem megy tovább. Most ezen a ponton van a földgolyó. Vagy összeomlik a rendszer, amelyben élünk, vagy olyanná változtatjuk, hogy fenntartható legyen.

 László Ervin, a Római Klub alapító tagja

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok