Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Február végéig marad az extrém fagyos idő az Egyesült Államok keleti részén. A rendkívüli hideg miatt ugyan befagytak a három niagarai vízesés egyes szakaszai, a Niagara folyó azonban még leömlik a mélységekbe.

Kettévágta az Egyesült Államokat a sarkvidéki eredetű hideg levegő. Míg a nyugati államokban szokatlanul langyos a tél, addig a Mississippi völgyétől keletre rendkívül hideg van.

Az elhúzódó telet az okozza a keleti parti államokban, hogy Szibériából fagyos légtömegek áramlanak az Északi-sarkvidéken keresztül Kanada és az USA keleti része felé. A levegő fagyos tundravidék, jég- és hóborította tenger, illetve szárazföld fölött áramlik, így esély sincs rá, hogy valamelyest emelkedjen a hőmérséklete.

 

Floridában is fagy volt

A héten sorra dőltek meg a fagyrekordok az USA-ban. A pennsylvaniai Erie-ben utoljára 1994-ben volt ilyen hideg: hétfőn -27,7 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet. Jamestownban (New York állam) csütörtökön -35 fok volt, és korábban 1979-ben volt ekkora fagy. A michigani Flintben -31,6 fokot mértek, utoljára 1976 telén süllyedt ennyire le a hőmérséklet. A floridai Orlandóban most 0 fokig csökkent a hőmérséklet, beállítva az 1958-as hidegrekordot.

Eltart még

Az előrejelzések szerint február utolsó hetében is kitart még a szokatlan fagy, ráadásul március első hete is valamivel hűvösebbnek ígérkezik az ilyenkor megszokottnál. Az USA-ban szombatig legalább huszonnégyen haltak meg a hideg miatt.

Idézet

Az emberek bíznak a médiában. Ezért vesznek minden nap újságot, hogy elolvassák. Ezért nézik minden nap a televíziót, hogy lássák, mi történik. Ezért a médiának el kellene látnia a nemes feladatát, tájékoztatni az embereket, ami jó nekik.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a média feladatáról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok