Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Súlyos viharok és áradások miatt legkevesebb hárman vesztették életüket és többen megsérültek hétfőre virradó éjszaka Dél-Németországban.

 

A baden-württembergi Schwäbisch Gmünd településen meghalt egy tűzoltó, amikor meg akart menteni egy embert, akinek később már csak a holttestét tudták kimenteni. A német rendőrség arról számolt be, hogy Weissbach im Hohelohekreis településen egy 60 éves férfi holttestére bukkantak egy elárasztott mélygarázsban.

A német meteorológiai szolgálat hétfőn kora hajnalban arról számolt be, hogy a déli tartományokban helyenként 1-2 óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor hetek alatt. A bajorországi Hohenthann bei Landshut településen egy óra alatt négyzetméterenként 67 liter víz zúdult le.

Az óriási vízmennyiség különösen Baden-Württemberg tartományt érintette. Annak északi részén fekvő Braunsbach településen a heves esőzések miatt egy folyó kilépett a medréből és elárasztotta a 900 fős falut. Az áradás miatt több ház beomlott, és a sártenger autókat sodort magával. A helyszínen 150 embert - tűzoltót, a vöröskereszt munkatársait és technikai segítőket - vetettek be a mentési munkálatokra.

Az ugyancsak baden-württembergi Biberach környékét is súlyosan érintette az árvíz. A helyi rendőrség szerint a térségben kisebb földcsuszamlás történt, amely fákat sodort magával.

Ulmban több utca járhatatlanná vált, az iskolák és az óvodák hétfőn zárva tartanak. Stefan Neumann polgármester egyenesen "természeti katasztrófáról" beszélt.

A német meteorológiai szolgálat a hétfő reggeli órákra is heves esőzéseket jelzett előre elsősorban Stuttgart, Karlsruhe, Freiburg és Tübingen környékén.

(MTI, 2016. 05. 30.)

Idézet

Nincs rá garancia, hogy az emberi civilizáció fenn tud maradni.

Ken Livingstone, London volt polgármestere

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok