Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Alternatív Energia

www.alternativenergia.hu
  1. Kevesebb, mint fél éven belül már megkezdődnek a Model Y kiszállításai a korai rendelőknek, legalábbis a Deutsche Bank elemzői szerint, akik úgy vélik, hogy 2020 első negyedévében már biztosan legurulnak az első modellek a gyártósorról.
  2. Összeszedtünk pár hasznos információt, amely segíthet a kiválasztásban, de a legjobb ha profikra bízzuk.
  3. Egy kísérleti projekt keretében napelem-fóliát telepítettek a bécsi Ottakring metróállomás tetejére. Az így nyert áramot a metróállomáson található mozgólépcsők, liftek és a világítás működtetésére használják.
  4. A mai felgyorsult világunkban szinte köldökzsinóron lógunk az okoseszközeinken, hiszen hozzászoktunk ahhoz, hogy általuk az információk bármikor, bárhol elérhetőek számunkra. Igen ám, de mi történik akkor, ha a városban sétálva merülőben a telefonunk vagy éppen a mobilnetünk? Erre nyújtanak zöld megoldást a Kuube magyar okospadok.
  5. Brazília nem tud véget vetni az erdőirtásnak Amazóniában a fejlett országok segítsége nélkül - mondta Ricardo Salles, a latin-amerikai ország környezetvédelmi minisztere az ENSZ madridi klímakonferenciáján.
  6. Néhány héttel a Tesla Cybertruck bemutatóját követően a Tesla vezére Elon Musk az autóval ment egy malibui étterembe.
  7. A kérdést nehéz eldönteni, de összedtük a napelemes tetőcserepek megjelenését a kezdetekből napjainkig.
  8. Az újonnan telepített fotovoltaikus kapacitások az idei év első 10 hónapjában elérték a 3,33 GW-ot.
  9. Azonnali klímavédelmi intézkedéseket követelve több ezer ember vonult utcára péntek este Madridban, ahol ezekben a napokban tartják az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 25. ülését (COP25).
  10. Kína állami támogatást nyújthatna a jövőben az ott gyártott Tesla járművekért, azok ugyanis felkerültek a támogatásra javasolt új energiával működő járművek listájára - derül ki egy, a kínai ipari és információtechnológiai minisztérium internetes oldalán pénteken közzétett tájékoztatóból.

Idézet

A bolygón az élet kapcsolója az óceánban van. Ha holnap a szárazföldön minden elpusztulna, az óceán észre sem venné, de ha holnap minden elpusztulna az óceánban, a szárazföldön is minden elpusztulna.

Dr. Allana Mitchell, a Seasick (Tengeri beteg) című könyv szerzője

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok