Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Eco lounge

Ecolounge hírek
  1. Annie Lennox többszörös Grammy-díjas skót énekes és zeneszerző klímaváltozásról készített rajza lett a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon karácsonyi képeslapja.

  2. A Kiskörei Vízlépcsőnél 10.000 tonna hulladék és uszadékfa megállításával, kitermelésével és feldolgozásával zárult az a háromoldalú összefogás, amelyet a PET Kupa, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Coca-Cola hirdetett meg július közepén.

  3. Ma már egyre több szó esik arról karácsony előtt, hogyan tehetjük zöldebbé az ünnepeket. Ilyenkor a csomagolás csökkentéséről, természetes anyagok használatáról, kézzel készíthető dekorációkról és játékokról, valamint környezetbarát kozmetikumokról cikkeznek a legtöbbet. Mi most az ajándékozással kapcsolatos írásokhoz szeretnénk csatlakozni cikkünkkel – egészen pontosan azt járjuk körbe, miért érdemes élményt ajándékozni.

  4. Az Európai Tanács hosszú vita után megállapodásra jutott abban a fontos kérdésben, hogy Európa 2050-re karbonsemlegessé váljon.

  5. Szerelmes hiúz, bulizó barnamedve és vagány farkas napszemüvegben? A WWF Magyarország összefogott a Viberrel, és a mobilappot elárasztották a hazai nagyragadozók. Töltsd le te is az ingyenes matricacsomagot!

Idézet

Egyszerűen nem égethetjük el az összes fosszilis üzemanyagot. Nem segít, ha kicsit csökkentesz a sebességen , amivel elégeted őket.

Dr. James Hansen, a NASA klímakutatója

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok