Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Dél-Korea Vidékfejlesztési Hivatalának friss jelentése tartalmaz egy számítást arról, hogy egy hektárnyi területről hány ember juthatna hozzá a táplálékból származó teljes napi 3000 kilokalória energiához. A vizsgálat azt találta, hogy a rizs és egyéb növényi termények sokkal közvetlenebb táplálékenergiát eredményeznek, mint a gabonatermények állati takarmányként hússá alakítása. Az évente csökkenő mennyiségű művelhető földterület mellett a jelentés azt javasolta, hogy a legjobb mód Dél-Korea védelmére egy élelmiszerválsággal szemben a növénytermesztés előnyben részesítése lenne, az állattartással szemben.

Lee Duk-Bae (Válasz a Klímaváltozásra Munkacsoport vezetője, Dél-Koreai Vidékfejlesztési Hivatal): A Vidékfejlesztési Hivatal friss felmérése szerint egy hektár édesburgonya 26 embert tud táplálni, egy hektár rizs 20 embert tud táplálni, míg az ezzel egyenértékű sertéshús csak 1,3 embert, a marhahús pedig hektáronként 0,3 embert. Azért, mert a sertések és szarvasmarhák sokkal több gabonát felhasználnak, csak hogy egy kis húsmennyiséget megtermeljenek.

Supreme Master Television bemondó: A Koreai Nemzetgyűlésben első alkalommal megtartott Klímaváltozási Politikai Szimpóziumon a Parlament tagjainak nagy csoportja a globális felmelegedés megállítására egy sürgős cselekvési terv érdekében szövetségre lépett.

Lee Kyung-Jae (a Dél-koreai Kongresszus tagja, a Fenntartható Fejlődésért Környezetpolitikai Kutatóbizottság elnöke): Most a környezet védelméért tett erőfeszítés egyben az emberiség életben maradásának kérdése is.

Bemondó: Az élelmiszerválsággal kapcsolatban, a klímaváltozásra is jórészt választ lehet adni egy mezőgazdasági váltással, a nem hatékony állati termékekről az emberi fogyasztásra szánt gabonák és zöldségek felé.

Lee Duk-Bae: A vegetáriánusoknak ebben igazuk van, és ezért amennyire lehet, az étrendünknek természetes állapotban termelt gabonákból kellene állnia. Egy ilyen életmód fenntartása egészséges fogyasztói viselkedés, ami segít a globális felmelegedés megállításában. Légy vega, légy zöld, és mentsd meg a bolygónkat!

 

(Supreme Master Television)

Idézet

Amikor gabonát termelsz, és azután megeteted az állatokkal, majd pedig megeszed az állatokat, az eredeti gabona energiájának 90%-át elveszíted.

Dr. David Archer, A Geofizikai Tudományok Professzora, Chicagoi Egyetem, USA

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok