Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Összesen 37,85 MW névleges teljesítményű Vestas szélerőművet helyeztek üzembe a tavalyi év során Sopronkövesden, Jánossomorján, Pápakovácsin, Ácson és Vönöckön.


A Vestas tovább erősítette piacvezető pozícióját a magyar piacon, részesedése az installált teljesítményben mérve jelenleg 41,54 százalék.

Elsőként 2008 márciusában 7 db Vestas V90 3 MW és 1 db Vestas V90 2 MW gépekből álló szélerőműparkot helyeztek üzembe Sopronkövesden. Jánossomorján 2008 szeptemberében helyeztek üzembe 4 + 1 db Vestas V90 2 MW NH105 típusú gépekből álló szélerőműparkot. Novemberben Ácson és Pápakovácsin adtak át 1-1 db Vestas V90 2 MW NH105 gépet, illetve decemberben Vönöckön állítottak fel egy darab Vestas V52 850kW gépet.

A Vestas 20 százalékos piaci részesedésével és több mint 35.000 működésben lévő szélerőművel a világ legnagyobb szélerőmű gyártója. A Vestas V90 2 MW NH105 típusú gép a folyamatos fejlesztések eredményeként az egyik leghatékonyabb a szárazföldi viszonyokra kifejlesztett szélerőművek közül.

 

(Vestas)

 

Légy Vega, Légy Zöld, Mentsd Meg a Bolygót!
További információ: http://www.suprememastertv.com/hu/

Idézet

A permafroston most kis lyukak vannak. Megnövekedett metánszintet találtunk a vízfelszín felett, és még többet a vízben, pont alatta. Nyilvánvaló, hogy a tengerfenék a forrása.

Dr. Orjan Gustafsson, a Stockholmi Egyetem kutatója az óceánból kiszabaduló metánról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok