Klímaváltozás, Globális felmelegedés

A vonzáskörzetével együtt 2,1 millió lakosú Cincinnati új Éghajlati Akciótervében a hústermelésre, mint a klímaváltozás megfékezésének területére összpontosít.

 

 

 

Larry Falkin, Igazgató, Cincinnati Környezetminőségi Hivatal, Ohio, USA: Az ENSZ és a Chicagói Egyetem adataival, amelyek azt mutatják, hogy az állattartó mezőgazdaság egyike az üvegházgáz kibocsátások jelentős hozzájárulóinak, az operatív bizottság tagjai, a polgármester által kijelölt 20 befolyásos képviselő áttekintette a bejövő adatokat, és azt mondták: „Igen, ez egy meggyőző történet. Olyan valami, amit bele kell vennünk a városi jelentésbe.”

 

Supreme Master TV bemondó: Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Szervezete (FAO) kijelentette, hogy a húságazat állítja elő az összes légköri gázok 18%-át, ami több, mint a teljes közlekedési szektor együttes 13%-os részesedése. Ezzel összhangban a Chicagói Egyetem kutatói azt találták, hogy a növényi alapú étrend elfogadása több energiát takarítana meg, mint az áttérés egy hibrid Prius autóra. Cincinnati jelentésével az első város az Egyesült Államokban, amelyik ajánlja a kevesebb húsfogyasztást az üvegházgázok csökkentésében elérhető legnagyobb hatásért.

 

Larry Falkin: Segíteni fogunk az embereknek, hogy megértsék, ha aggódnak a klímaváltozás miatt, akkor a húsfogyasztásuk csökkentése az egyik fontos tennivaló.

 

(Supreme Master TV)

Idézet

A személyes véleményem a vegetáriánusságról az, hogy szerintem ebbe az irányba kellene haladnunk.

Dr. James Hansen, a NASA klímakutatója

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok