Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Az elhízás járványszerű terjedése, valamint a klímaváltozás ellen a legjobb megoldás a húsevés mérséklése - állítják brit szakemberek.

 

Elvesztettük a kontrollt a húsfogyasztás fölött - hívta fel a figyelmet a problémára Tim Lang, a London Egyetem professzora. A szakértő szerint az lenne a legideálisabb az egészségünk és a klímaváltozás szempontjából is, ha visszatérnénk a régi hagyományokhoz, amikor is az emberek csak az ünnepnapokon ettek húst. ”Térjünk vissza azokhoz a kultúrákhoz, amelyekben kivételes alkalom volt a hús elfogyasztása. Régen az emberek csak karácsonykor ehettek marhahúst. Az állatokat csak rendkívüli alkalmakkor ölték le” - tette hozzá a professzor.

 

Az emberek tányérjára régen maximum hetente csak egyszer került hús. A professzor szerint - aki többek között az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmét is felhívta az alacsonyabb húsfogyasztás fontosságára - a sok hús elhízást, szívbetegségeket és kettes típusú cukorbetegséget okoz. A húsfogyasztás ezek mellett a környezetre is fokozottan káros, hiszen az állatok tartása és feldolgozása rengeteg vizet és energiát igényel, ráadásul a tehenek rengeteg, a légkör szempontjából káros metángázt is termelnek.

 

Sir Paul McCartney javaslatával szemben, miszerint tartsunk hetente egy húsmentes napot, Lang professzor szerint inkább csak hetente egy nap együnk húst.

 

(betegszoba.hu)

Idézet

Itt az ideje, hogy felébredjünk, és változtassunk a viselkedésünkön, hogy nemesek legyünk, és méltók emberi lényként.

Ching Hai Legfelsőbb Mester az életmentő életmódról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok