Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Ökológiai pusztulásunkról ír a világhírű brit természetbarát, Sir David Attenborough.A BBC természetműsorok narrátoraként  híressé vált Sir David Attenborough írta az előszavát a „Csendes nyár: A természet állapota Nagy-Britanniában és Írországban” (Silent Summer: The State of Wildlife in Britain and Ireland) című könyvnek, amely sok növény- és állatfajnak az emberi tevékenység miatti, veszélyeztetett jövőjét ábrázolja.

A BBC természetműsorok narrátoraként  híressé vált Sir David Attenborough írta az előszavát a „Csendes nyár: A természet állapota Nagy-Britanniában és Írországban” (Silent Summer: The State of Wildlife in Britain and Ireland) című könyvnek, amely sok növény- és állatfajnak az emberi tevékenység miatti, veszélyeztetett jövőjét ábrázolja. A Rachel Carson „Csendes tavasz” című, világhírű környezetvédő műve után 50 évvel megjelent új kötet 40 kiváló brit ökológus hozzájárulásával jött létre, és a peszticidek, népességnövekedés, mezőgazdaság, és egyéb tényezők további veszélyeire figyelmeztet, amelyek már eddig sok lepke, méh, légy, csiga, és egyéb állat pusztulásához vezettek.

Sir David Attenborough azt írja: „… Ilyen apró teremtmények alkotják összes ökoszisztémánk alapját, és most gyorsabban tűnnek el, mint valaha. Ez a veszteség átalakítja a természetet és a vidék képét.” A világhírű természetbarát épp most tért vissza első útjáról az Északi- és Déli-sarkról, 73 évesen valóra váltva élete álmát. Ott tartózkodva saját szemével tapasztalta, és egy hétrészes BBC természetfilm sorozat (Fagyott bolygó; Frozen planet) számára rögzítette a klímaváltozás pusztítását mind az emberekre, mind az állatokra nézve.

Köszönjük Sir David Attenborough-nak és a „Csendes nyár” alkotóinak munkájukat, amellyel rávilágítanak arra a hatásra, amit az emberi tevékenységek gyakorolnak ökoszisztémáink törékeny egyensúlyára. Azt kívánjuk, hogy felfedezéseik és szakértelmük szerte a világon olyan tettekhez vezessenek, amelyek elősegítik a flóra és fauna fennmaradását, és végső soron az ember életben maradását…

Supreme Master Television 2010. május 3.

Idézet

Ha beindítjuk ezt az elszabaduló metán felszabadulást, nincs visszafordulás. Nincs második lehetõség. Ha egyszer elkezdõdik, valószínû teljesen végbemegy.

 John Atcheson geofizikus a metánhidrátok kiszabadulásáról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok