Klímaváltozás, Globális felmelegedés

A május közepén lezajlott áradások után újra kétségbeejtő a helyzet Észak-Magyarországon. Edelényben átszakította a gátat az ár, de a Bódva mellett árad a Sajó, a Hernád, az Ipoly és a Duna is, házak omlottak össze, ezreket kellett kitelepíteni, egész falvakat lepett el a víz.

Rengeteg épület dőlt össze Felsőzsolcán

Egyelőre megszámolni sem lehet, hány épület dőlt össze, vagy roggyant meg a Borsod megyei Felsőzsolca elöntött területén a Sajó rendkívüli árvize következtében - mondta Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője vasárnap este. Volt olyan fél óra, hogy négy lakóház összedőlésének voltak szemtanúi a tűzoltók. Közben már a Felsőzsolca és Alsózsolca közötti ipari zónát is elöntötte a víz, többek között egy fémfeldolgozót és egy húsfeldolgozót is - tette hozzá.

Szombat éjjel és vasárnap huszonhat tűzoltó több csónakkal folyamatosan mentette a településről az embereket - sok volt közöttük az idős, a beteg és a gyerek.

Vasárnap délutánra 3900-ra nőtt az árvíz miatt kitelepített emberek száma országszerte. Nyolc megyében van vészhelyzet, több mint 23 ezren védekeznek.
- Az árvízhelyzet az elmúlt 24 órában összességben nem romlott, Felsőzsolca kivételével, ahol már a védekezést is hasztalannak tartják.

Forrás: Origo.hu

Idézet

El kell képzelnetek egy pozitív világot, a Mennyet a Földön, amilyennek azt akarjátok. El kell képzelnetek a nemesebb világot, a pozitív világot, a gyönyörű világot, a Mennyei világot. A világ megmentése egy könyörületes tett.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a Mennyről a Földön

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok