Klímaváltozás, Globális felmelegedés

A május közepén lezajlott áradások után újra kétségbeejtő a helyzet Észak-Magyarországon. Edelényben átszakította a gátat az ár, de a Bódva mellett árad a Sajó, a Hernád, az Ipoly és a Duna is, házak omlottak össze, ezreket kellett kitelepíteni, egész falvakat lepett el a víz.

Rengeteg épület dőlt össze Felsőzsolcán

Egyelőre megszámolni sem lehet, hány épület dőlt össze, vagy roggyant meg a Borsod megyei Felsőzsolca elöntött területén a Sajó rendkívüli árvize következtében - mondta Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője vasárnap este. Volt olyan fél óra, hogy négy lakóház összedőlésének voltak szemtanúi a tűzoltók. Közben már a Felsőzsolca és Alsózsolca közötti ipari zónát is elöntötte a víz, többek között egy fémfeldolgozót és egy húsfeldolgozót is - tette hozzá.

Szombat éjjel és vasárnap huszonhat tűzoltó több csónakkal folyamatosan mentette a településről az embereket - sok volt közöttük az idős, a beteg és a gyerek.

Vasárnap délutánra 3900-ra nőtt az árvíz miatt kitelepített emberek száma országszerte. Nyolc megyében van vészhelyzet, több mint 23 ezren védekeznek.
- Az árvízhelyzet az elmúlt 24 órában összességben nem romlott, Felsőzsolca kivételével, ahol már a védekezést is hasztalannak tartják.

Forrás: Origo.hu

Idézet

Miközben a média címsorait továbbra is a gazdasági zûrzavar uralja, a világ tovább robog egy ökológiai hitelválságba.

Dr. Dan Barlow, WWF

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok