Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Ki az izzólámpákkal, be az energiatakarékos lámpákkal! Az energiatakarékos lámpák kevesebbet fogyasztanak, és hosszabb az élettartamuk.

 

 
 

A döntő kritériumok egy energiatakarékos lámpa vásárlásakor:

 
 

1. Forma: az energiatakarékos lámpák különböző formájú fénycsöves lámpák. Bizonyos, általában klasszikus körteformájú, gömbformájú vagy gyertyaformájú energiatakarékos lámpák esetében a fénycsövek üvegbúrával vannak beburkolva. Ez a búra a fény egy részét elnyeli, ezért ezek a lámpák kevésbé hatékonyak, mint egy „meztelen" energiatakarékos lámpák. A szép formájú lámpák ezért gyakran csak a B energiahatékonysági osztályba tartoznak. Az egyre kisebb energiatakarékos lámpák kifejlesztése folyamatban van.

 
 

 

2. Teljesítményfelvétel: Egy energiatakarékos lámpa hasonló fényerősség esetén az áram töredékét fogyasztja, mint egy izzólámpa. Fő szabályként a következő megfelelések érvényesek:Image

 
 

Izzólámpa: Energiatakarékos lámpa

 

25 watt : 5 - 7 watt

 

40 watt : 7 - 9 watt

 

60 watt : 11 - 16 watt

 

75 watt : 15 - 20 watt

 

100 watt : 20 - 23 watt

 

 

 

3. Élettartam: az energiatakarékos lámpák élettartama lényegesen nagyobb, mint az izzólámpáké. Az energiatakarékos lámpák élettartama 5.000 - 15.000 üzemelési óráig terjed. De vigyázat: az első pillantásra kedvező árú termékeknek gyakran kisebb az élettartama és így valójában többe kerülnek, mint a minőségi gyártmányok. Az élettartamot általában feltüntetik a csomagoláson.

 

 

 

4. Fényszín:

 
 

A fényszínek hangulatot teremtenek. A semlegesfehér fény tárgyilagos, műszaki hangulatot kelt - konyhába, dolgozószobába - míg a melegfehér kellemes oldott fényt ad - szobába, fürdőbe. A kompakt fénycsövek többféle színben kaphatók:

 

 

 

F82 - warm white extra - melegfehér extra

 

F29 - warm white - melegfehér

 

F83 - warm white - melegfehér

 

F3 - white - fehér

 

F84 - white - fehér

 

F25 - universal white - univerzális fehér

 

F33 - cool white - hidegfehér

 

F7 - cool daylight - hideg nappali fény

 

F74 - daylight - nappali fény

 

 

 

Forrás: stromeffizienz.de

Idézet

Csak annyit tesznek, hogy feláldoznak egy kis darab húst, és egy kis darab tofuval helyettesítik. Milyen nehéz lehet az? ... Megéri a gyermekeitekért, igaz? Hogy a következő generációnak legyen bolygója.

Ching Hai Legfelsőbb Mester az egyedüli megoldásról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok