Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Néhány idézet a világ vezetőitől. Hogyan értékelik, mit mondanak a globális felmelegedésről.

"Az a jó hír, hogy tudjuk, mit kell tennünk. Az a jó hír, hogy megvan mindenünk, amire most szükségünk van ahhoz, hogy a globális felmelegedés kihívására válaszoljunk. Megvan minden technológiánk, amire szükségünk van; továbbiak fejlesztés alatt állnak. És amint elérhetővé, és nagy tételben gyártva kifizetődőbbé válnak, meg fogják könnyíteni a válaszunkat. De nem kellene várnunk, nem várhatunk, nem szabad várnunk."

Al Gore, az Egyesült Államok egykori alelnöke"Ismerjük a tudomány adatait, látjuk a veszélyt, és tudjuk, hogy a cselekvés ideje most van."

Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója"Azt gondolom, hogy a tudományos adatok egyértelműek, hogy ezek a változások zajlanak, komolyak, és cselekednünk kell."

Stephen Harper, Kanada miniszterelnöke"A visszafordíthatatlan történelmi határán vagyunk. Ezzel a vészhelyzettel szembesülve a félmegoldások korának vége. Eljött egy forradalom ideje. Egy új ipari forradalom áll előttünk, a fenntartható fejlődésé."

Jacques Chirac, Franciaország volt elnöke


"A vitában most túl vagyunk egy kritikus fordulóponton; akik továbbra sem vesznek tudomást a veszélyről és annak okairól, vagy félkész érvekkel állnak elő, hogy összezavarjanak és akadályozzanak, azok az elképzelhető legnagyobb rossz szolgálatot fogják tenni a jelen és jövő nemzedékeinek."

Marthinus Van Schalkwyk, dél-afrikai környezetvédelmi miniszter

 

Idézet

Nem védhet pajzs a rossz karma következményétől. Nincs alku a karmikus világtörvényben... Az embereknek át kell váltaniuk egy jobb, nemesebb mentalitásra. Ez az egyetlen pajzs, amink lehet.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a nemesebb mentalitásról

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok