Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Ching Hai Legfelsőbb Mester a Környezetről - Ha a világ 100%-ban vegetáriánus lenne most azonnal, akkor a hatása már többé-kevésbé 60 napon belül látszana… És milyen Földön élnénk akkor? Újra Éden lenne.

Telekonferencia Ching Hai Legfelsőbb Mester és a Ching Hai Legfelsőbb Mester Nemzetközi Egyesület tagjai között, 2008. június 12-én

Elhangzott a Supreme Master Television adásában 2008. június 21-22-én, 2. rész

Ching Hai Legfelsőbb Mester a spirituális bölcsesség és iránymutatás, a feltétel nélküli szeretet és együttérzés élő megtestesítője, világszerte elismert emberbarát, művész, és spirituális tanár. További információ: www.kozvetlenkapcsolatistennel.hu

 

T*: Szia Mester, nemrég az SMTV stábja ellátogatott a skót Skye szigetére és meginterjúvolták az állatmenhely alapítóját. ők haszonállatokat mentenek meg. És Rima Morrell, aki az alapító, író és állatokkal kapcsolatot tartó egyén, amikor ült az egyik malacukkal, az állat elkezdett üzeneteket küldeni, azt mondta, „Eljött az ideje, hogy az embereknek abba kell hagyniuk az állatok ölését az élelem miatt.” És az üzenet igazán sürgősnek tűnik. A kérdés az, hogy miként tudunk segíteni, hogy többen leálljanak az állatok megevésével?

LM*: Igen, én magam is feltettem ezt a kérdést, és ti is már sok éven át. Ez egy nagyon frusztráló kérdés, mert nem mindig van erre azonnali válasz, tudván, hogy az emberek szokásaival nagyon nehéz leállni.

Csak remélem, hogy a Mennyek figyelmeztetése elegendő ezekkel a mostani folytonos katasztrófákkal és gyógyíthatatlan betegségekkel, és az emberek ezúttal tényleg felébrednek. És abbahagyják mindezt a kegyetlenséget a világi lakótársaink ellen - az állatokat értve ez alatt -, és az egymás ellenit is. Ha bárki megáll és elgondolkozik ezen, tényleg hihetetlen, hogyan öljük még mindig egymást mostanában, vagy egymás megölésére gondolunk manapság. Nem is beszélve a szegény védtelen ártatlan állatokról.

 

Nos, mindössze annyit tehetünk, hogy terjesztjük a híreket. Terjesszétek a híreket, magyarázzátok el az embereknek, amennyire csak tudjátok, és reméljük, hogy a szavaitok, a szavaim bölcs fülekre találnak. Mert a legtöbb emberben van telepátia. De teljesen elveszítették. Ezért nem hallják közvetlen az állatoktól a szenvedésük kiáltását, a bánatuk kiáltását, vagy az ordító tanácsukat. Mert ők szorosan be vannak takarva a tudatlanság fátylával az Illúzió Királya, a Maya, az úgynevezett ördög által. Tehát nagyon nehéz nekik bármit is meghallaniuk.

Csak azt remélem, hogy ebben a veszedelemben talán fel fognak ébredni. És igyekszünk elmondani nekik mindent, ami meggyőző. Talán fel tudnak ébredni, talán figyelnek. Talán lesz köztük, aki figyelni fog, talán a fele figyelni fog, talán a kétharmada figyelni fog. Remélem, hogy mindenki oda fog figyelni. Remélem, hogy élek, hogy lássam azt a napot.

Igazán mondom ezt nektek, mert akármennyire szeretem az állatokat, tudom, hogy annak a szenvedésnek van egy vége. Még ha egy állat szenved is a durva bánásmódtól vagy kínzástól, mészárlástól a vágóhídon, nekik csak az az élet van, és azután szabadok lesznek a Mennyekben. Ez összetöri a szívem; nem akarom elképzelni, hogyan szenvednek.

 

ImageDe még akkor is, ez nem annyira rossz, mint amin az embereknek kell átmenniük, amiért rosszul bánnak az állatokkal. Tehát valójában jobban sajnálom az embereket az állatoknál, értitek? (Igen.) Ha velük durván és rosszul bánnak, akkor ők a Mennyek egy magasabb szintjén lesznek. De az emberek, akik mindezt tették velük, ők borzalmasan fognak fizetni. És ez az, ami miatt aggódom. Úgy szeretem az állatokat. De a fizikai szenvedést így vagy úgy ki fogjuk bírni, még az emberek is.

De a spirituális szenvedés, ez a spirituális veszteség, ez borzalmas veszteség. És az emberek borzalmas tetteket követnek el önmaguk ellen minden nap, ami azt okozza, hogy spirituális érdemeket veszítenek az állatok ölése miatt, egymás ölése miatt, mert állatokat esznek. Tehát látjátok, az emberek azok, akik miatt aggódom.

 

Mindent megteszünk, amit tudunk, hogy felébresszük a valódi tudásukat. De ez nem könnyű. Köszönök mindent, amit megtesztek. Köszönöm, hogy elviselitek az összes frusztrációt velem. És köszönöm, hogy még mindig szilárd hitetek van az emberek megváltozásában. Talán meg fognak változni. Talán még mindig meg tudjuk menteni a bolygót. Csak folytatnunk kell. Oké? (Igen. Köszönjük, Mester.)

 

T: Mester, szeretnénk pár visszajelzést adni a Supreme Master Television nézőitől.

LM: Nagyon jó! Szeretem hallani.

T: Üdv, Mester! Jó híreket kaptunk Írországból. (Jó!) Az Ír Zöld Párt egyik képviselője, ami jelenleg osztozik a hatalmon a kormányban, felhívta az Ír forródrótot, hogy ő nézi az SMTV-t. És azt mondta, szereti, és ösztönözni fog minden Zöld Párt tagot, hogy legyen vegetáriánus.

LM: Bravó! Fantasztikus! Igen, nagyon jó. Csodálatos hír, csodálatos hír! Biztos, hogy az SMTV szeretné ezt hallani.

T: És egy másik ír telefonáló - az az ember, aki miatt betiltották Írországban országszerte 3 luxus üzletben a bundák árusítását - ő is szereti a Supreme Master Television-t, és azt mondta, szeretne találkozni velünk, beszélni az együttműködésről.

LM: Jó. Csodálatos hír!

T: Igen, Mester. Üdv, Mester! Volt egy hölgy, ami Wales-ben él. Felhívott minket Kínai Újévkor. Minden alkalommal, amikor egy speciális nap van egy bizonyos országban, ő meditál és imádkozik mindenkiért abban az országban. Kínai Újévkor nézegette a TV műsorokat, és felfedezte a Supreme Master Television-t. És annyira meghatódott, lelkes volt, és nagyon hálás volt, hogy megtalálta azt a csatornát. Azonnal felhívta a forródrótot, megköszönte nekünk, és kifejezte háláját. És azután is több hívást kaptunk és mondta, hogy annyira hálás, és a legjobbakat kívánja nekünk.

LM: Jó hír. Nagyon jó.

T: Mester, egy hölgytől, aki állatmenhelyet tart fenn Skóciában, van egy nagyon pozitív visszajelzésünk. Három könyv szerzője. ő is meginterjúvolta a néhai szlovén elnököt, Dr. Drnovsek-et. És kutatást végzett az ő legutolsó könyvéről, amikor rálelt a Mester interjúira a Supreme Master TV honlapján. Igazán meghatódott, és most terjeszti a Mester minden szavát és elképzelését, hogy miként gondozzuk, védjük és tiszteljük az állatokat.

LM: Ó, tényleg? Ez csodálatos!

T: Mester, az Egyesült Királyságban fesztiválokon interjúkat tudtunk készíteni sok vegetáriánus szervezettel és állatvédő csoporttal, és megosztottuk velük a felvételeinket, és minden támogatást felajánlottunk nekik. Ebből mindig nagyon pozitív visszajelzést kapunk, a támogatásukat a Supreme Master Television-hoz, és ott találjuk magunkat a tevékenységeik közé foglalva. Például legutóbb az angliai Párt az Állatokért politikai jelöltje meghívott minket, hogy vegyünk részt az ő egyik nagyszabású találkozójukon a politikai kampányukkal kapcsolatban.

LM: Most politikus lesz belőletek. (Megpróbálhatjuk.)

T: Mester, nemrég kiosztottuk a Supreme Master TV ismertetőket Londonban és Cork-ban, Írországban, és sokan jöttek oda, hogy ők nézik a Supreme Master TV-t. És egyesek azt mondták, hogy sírnak, amikor azt nézik.

LM: Ó, tényleg! Igen. Mert hitelesek vagyunk. Feltétel nélkül végezzük és szeretetből; és ezért érinti ez meg az emberek szívét.

T: Üdv, Mester! Nagyon jó újra látni téged!

LM: Jó látni téged is!

T: Nemrég meginterjúvoltunk egy zenész hölgyet, aki a kőkör közelében él Dél-Angliában. Elmondta nekünk, hogy vegetáriánus volt sok éven át, és azután visszatért a húsevéshez. De azon a napon, amikor ő és az anyukája a Supreme Master Television-t nézte, azon nyomban visszatért a vegetáriánus étrendre. És elmondta nekünk, hogy sír, valahányszor nézi a csatornát. És elmondta, hogy miután visszatért a vegetáriánusságra, nagyszerű a lelkiismerete, kívül-belül tisztának, és jobbnak érzi magát.

LM: Igen. Jól van, nagyon jó.

T: Azt is elmondta, hogy a csatorna korunk fontos ügyeiről és azon kihívásokról tájékoztatja az embereket, amikkel szembesülünk, és az emberek vakok erre, hogy hogyan és miért legyenek vegetáriánusok. És szerinte az embereknek el kellene kezdeni nézni a Supreme Master TV-t, mert úgy véli, hogy ilyennek kellene lennie a TV-nek, és erre kellene használni a TV-t.

LM: Így van, így van. Igen. Ezért csináljuk. Látjátok, én is találkoztam emberekkel, akik vegetáriánusok voltak korábban, és visszatértek  a nem vegetáriánus étrendre. És azután, hogy találkoztak velem, és beszéltek velem, és én vegetáriánusan eszem, megint vegetáriánusok lettek! Személy szerint, én is dolgozom, én is egy mini-TV vagyok, egy mini-SMTV. Mind hatást tudunk gyakorolni bizonyos módon. Az remek. De nem elég gyorsak az én türelmemnek.

Bárhogy is, megtesszük, amit tudunk, ez nem csak másoknak van, nekünk is. A gyerekeinknek, az unokáinknak, és a barátainknak, családunknak ők mind fontosak. Kár, hogy nem teszi velünk együtt a világ!

 

Ha ezt tenné, akkor most rögtön Éden lenne a Földön. Nyolc héten belül! Minden csapás megszűnne. Így hozták létre a Mennyeket. Mit gondoltok? Szerintetek honnan származik a Mennyek? A Mennyek egy olyan hely, ahol minden lény hasonlóan cselekszik. Úgy értem, nem egyformán, hanem a könyörület ugyanazon szintjén, a szeretet ugyanazon szintjén, a spirituális tudás ugyanazon szintjén, a megértés, és a nemesség ugyanazon szintjén. Ez a Mennyország.

És ezt a világot bármikor Mennyországgá tudjuk változtatni. Ha az emberi lények csak megfordulnak, mindnek megbocsátanak. A Mennyek megbocsátó. Mivel nem tudtak a húsevő étrendről, az ölésről. Nem tudtak sok mindent az ölésről. Persze tudnak egy keveset, de senki sem hangsúlyozza. Senki sem teszi közzé tényként.

 

Ha a kormány, ha a sajtó, minden ember, aki a hatalommal bír, a helyes módon tudja gyakorolni hatalmát, tájékoztatja a nyilvánosságot, oktatja a nyilvánosságot, tudatja velük, hogy mi jó és mi rossz, tudtukra hozza, hogy a vegetáriánus étrend egy kötelező dolog, az egyetlen étrend, amit mindenkinek követnie kéne, akkor az úgy lesz!

Nézzétek, milyen sokan abbahagyták a dohányzást. Még akkor is, ha a dohányzás nincs teljesen betiltva, csak a nyilvános helyeken van betiltva, nézzétek, az emberek hány százaléka hagyta abba a dohányzást. És milyen sok betegség csökkent le.

Az adófizetők milyen sok pénzét megtakarították, csak pár hónap alatt. Nézitek a TV-t, tudjátok. Azonnal tudjátok a hatásokat. Ezt nézzétek! És még nincs is teljesen betiltva. El tudjátok képzelni, milyen az, ha teljesen be lenne tiltva egy napon, vagy ha a hús be lenne tiltva, vagy azt javasolnák, hogy egyre kevesebb legyen, el tudjátok képzelni, milyen jó lenne, igen?

A kormánynak jól és helyesen kellene kormányoznia. Szóval ez az az idő, amikor a kormánynak tennie kellene a kormányzói dolgát. Tegyék azt egy helyes dologgá, egy természetes dologgá. Mint ahogy a gyerekek iskolába mennek. Egyes országokban a törvény kötelezi a szülőket arra, hogy iskolába küldjék a gyerekeiket. Tehát egy napon kötelezni fogunk minden embert, hogy hagyja békén az állatokat, ugyanúgy, ahogy mi szeretnénk, ha békén hagynának.

 

Nem akarjuk, hogy bárki elvágja a torkunkat, miért megyünk, és vágjuk el más lények torkát? Értitek? És iszunk vért belőle, és esszük meg a tetemüket. Ó Istenem! És ezt mi civilizációnak nevezzük. XXI. század, istenem. És annyi Mester volt itt a Földön, és már tanított minket, hogy nem szabad ölnünk, nem szabad húst ennünk, nem szabad alkoholt innunk, nem szabad mámorítószereket használnunk… Olyan rég megtanították! Évszázadról évszázadra.

Ez alkalommal emberi lénynek kell lennünk, ennek kellene lennünk. Rendben, követtünk el hibákat, nem tudtuk azelőtt. De most itt az ideje! Kutatást kellene végeznünk, és tudnunk kellene róla. Mindenhol van rengeteg vegetáriánus étrendi tanács, könyv, recept. Még a TV-nkben is, van tízezeregy isteni nemzetközi receptünk minden nap, és ingyen kínáljuk azokat. Mindig le lehet tölteni és megtartani a családban, és mindet kipróbálni. Szép, ízletes, és nem árt senkinek.

Nincs többé kifogás, hogy bele kell mélyeszteni a fogad abba a darab húsba, amiamúgy rothad is. Nem tudom, hogyan ehetnek ilyet emberi lények. Ez emberi méltóságon aluli, nem higiénikus, nem egészséges, mérgező, aljas. Elnézést, hogy ilyen nyílt vagyok. Túl sokáig voltam udvarias. Itt az ideje, hogy felébredjünk, és változtassunk a viselkedésünkön, hogy nemesek legyünk, és méltók emberi lényként.

 

T: Mester, a London Központ, nemrég  hívásokat kapott olyan emberektől, akik nézik a Supreme Master Television-t. És nagyon lelkesek voltak, és azt akarták, hogy még több háttéranyagot  szolgáltassunk a műsorokról, és információt kértek arról is, hogyan kapjanak beavatást, vagy tanulják meg a meditációt. És az nem csak az Egyesült Királyságból volt, hanem kaptunk hívást a Közel-Keletről, Iránból.

LM: Ez jó hír nektek. Több testvéretek van. Ez jó a világnak, mivel most egy igen sürgető helyzetben vagyunk, és azt kívántam, hogy minden ember a világon azonnal vegetáriánus legyen, és nyerjen bocsánatot.

T: Van egy új kérdésem, ha van időd, Mester? (Igen.) Volt egy könyv, amiben az áll, hogy egy másik bolygón ugyanilyen típusú globális felmelegedés ment végbe. És a földönkívüliek valójában idejöttek, hogy kibányásszák az aranyunkat, és azt valamilyen technológiával arra használták, hogy az aranyat aranyporrá alakítsák, és azt használják, hogy a légkörüket megfoltozzák. Ez igaz? És a növényi alapú étrendre való áttérésen túl tehetünk-e valami hasonlót azért, hogy több időt nyerjünk?

LM: Nem. Néha a kitaláció furcsább, mint a valóság. Vegetáriánus étrend és új technológia. És legyél takarékos, és spirituális. Ezt tesszük. (Értem, köszönöm.)

T: Mester, nekem is van egy másik kérdésem. Ha a globális felmelegedést időben megállítjuk, és visszafordítjuk, akkor van-e mód arra, hogy a legszegényebb és legfejletlenebb országok a világban képesek legyenek felzárkózni a fejlődésben, és ugyanolyan szintet elérni, mint a fejlett országok, vagy még egyenlőtlenség lesz az országok között?

LM: Még mindig lesz, de segíteni fognak nekik a fejlettebb országok. (Igen, Mester.) És lassanként ők is fel fognak zárkózni. Az a lényeg, hogy béke legyen a nemzetek között, legyen az fejlett, vagy nem fejlett. És az a lényeg, hogy legyen elég étel mindenkinek, legyen az fejlett, vagy nem fejlett. (Igen, Mester. Köszönöm, Mester.) És minden állat békében fog élni, félelem nélkül, szenvedés nélkül, ez a lényeg. A lényeg az, hogy Éden lesz nekünk itt a Földön.

T: Nagyon szépen köszönöm az idődet, Mester.

LM: Nagyon szívesen. Látjátok, „fejlettnek” technológiai értelemben nevezzük. De a valódi fejlettségnek spirituálisan kellene lennie. És jó lenne, ha egyidejűleg fejlesztenénk a spiritualitást és a technológiát. Akkor az nagyon egyensúlyban lenne. Az lenne a legnagyobb dolog, amit elérhetünk. Kényelmes élet, és felemelkedés a spirituális szintre; az lenne a legjobb.

T: Köszönöm, Mester!

LM: A Mennyek áldjon meg. Szeretlek titeket. Szeretlek, és köszönöm mindazt, amit tettetek, amit tesztek, és amit tenni fogtok a bolygóért. Nagyon szépen köszönöm. Köszönöm mindnyájatoknak.

T: Mi is szeretünk, Mester. Köszönjük, Mester. Köszönjük, hogy olyan keményen dolgozol a bolygóért, Mester.

LM: Azt kívánom, bárcsak keményebben dolgozhatnék. Szeretlek titeket, srácok!

 

 

*LM: Legfelsőbb Mester; T: Ching Hai Legfelsőbb Mester Nemzetközi Egyesület tagja

 

 

Éden a Földön a Vegetáriánusság Által - 1. rész

Idézet

Amit az egyének tehetnek, azok hasznosak. És tényleg az egyik leghasznosabb a vegetáriánus étrend, sokkal kevesebb üvegházgázt termel, mint a húsos étrend.

Dr. James Hansen, az USA fő klímakutatója az egyéni teendőkről

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok