Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Finnország hosszú ideje a klímaváltozással kapcsolatos cselekvés élvonalában van. A Finn Klímaváltozási Kommunikációs Program nemrég arról számolt be, hogy öt éven belül a klímaváltozás ismertsége a népesség 90%-ára növekedett, a hajlandósággal együtt, hogy a polgárok változtassanak életmódjukon. Szintén növekszik annak ismertsége, hogy szükség van az állati termékek csökkentésére.


Riina Simonen – állatvédő és környezetvédő aktivista (vegán): Nem kellene húst ennünk, és tejet sem kellene innunk, a metángáz miatt, ami a szarvasmarhákból jön.

Supreme Master Television bemondó: A közvélemény tájékoztatásában aktív az olyan vegetáriánusok hangja, mint Riina Simonen, az állattartás óriási szerepéről a globális felmelegedésben.

Riina Simonen: Próbálom ezt benne tartani a politikában, és írok erről a magazinoknak. Keményen kell dolgoznunk a környezetvédelmi szervezetekben és a politikában is, és minden szinten.

Bemondó: Ms. Simonen aggodalmát osztják az állatok jólétének és a környezetvédelemnek a szószólói, köztük a hivatalban lévők is, mint például Paavo Arhinmaki, a finn Parlament tagja.

Paavo Arhinmaki, a finn Parlament tagja (vegetáriánus):  Elkezdtek beszélni az élelmiszerről, mint a klímaváltozás megállításának egyik lehetőségéről. Vannak ötleteink, például az iskolákban hetente egy napon van vegetáriánus étel.

Bemondó: Mr. Arhinmaki saját életének döntéseit használja példaként, hogy polgártársait szintén a környezetbarát vegetáriánus életre bátorítsa.

Paavo Arhinmaki: Mindenki tudja, hogy vegetáriánus vagyok. Most választás van itt Finnországban. Hirdetek, mondom, hogy vegetáriánus vagyok, tehát ezek apró lépések. Az emberek kezdenek arra gondolni, „Oké, ő vegetáriánus, talán én is meg tudnám csinálni.”

 

(Supreme Master Television)

Idézet

Semmi sem lesz olyan hasznos az emberi egészségre, és növeli az élet fennmaradásának esélyeit olyan mértékben a Földön, mint a fejlődés egy vegetáriánus étrendre.

Albert Einstein fizikus, 1921 Nobel-díjas

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok