Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Az USA fővárosának közgyűlése határozatot fogadott el, amelyben a lakosokat hétfőnként az állati termékek mellőzésére bátorítja.

 

 

Részlet a 2010. évi, Húsmentes Hétfőt Elismerő Határozatból: „…Egy hetenkénti emlékeztető az egészséges szokások újrakezdésére sikerre buzdít, és valószínűbb, hogy egész héten át megtartjuk a hétfőn elkezdett magatartást.” A közlemény további okokként szintén megemlíti a járványszerű méreteket öltő elhízást, az egészségügyi állapotokat, és a hús gyenge higiéniáját, amelyek szükségessé teszik a gyümölcsben és zöldségben gazdag étrend előnyeinek hangsúlyozását. Az intézkedés szándékai között szerepel továbbá az állatok iránti könyörület támogatása, a klímaváltozás megfékezése, és az éhínség enyhítése a világon.

 

A határozat elfogadására reagálva a Miriam’s Kitchen – amely házi főzésű ételeket kínál hajléktalanoknak és hátrányos helyzetűeknek Washington DC-ben – bejelentette, hogy pénteki napokon növényi alapú ételeket fognak kínálni. Ezt a bejelentést nagylelkű vegán ételadományok követték olyan cégektől, mint a Whole Foods Market, Nasoya, Turtle Island Foods, Lightlife Foods, és mások. Sőt, a Physician’s Committee for Responsible Medicine (Orvosi Bizottság a Felelős Gyógyításért) és a Compassion Over Killing (Könyörület Gyilkolás Helyett) dolgozói önkéntes felajánlásként megfőzik és felszolgálják a Miriam’s Kitchen sok húsmentes péntekje közül az elsőn az ételeket.

 

Gratulálunk a DC közgyűlés tagjainak, hogy az USA fővárosában elfogadták ezt az előremutató kezdeményezést, és köszönjük az összes szervezetnek és egyéneknek is segítségüket a vega életmód terjesztésében.Azt szeretnénk, ha példájuk sokak számára megvilágítaná az utat, hogy felismerjék a növényi alapú étrend döntő előnyét az egészség megőrzésében, és a bolygó megmentésében.

 

(Supreme Master Television, 2010. július 3.)

Idézet

Hacsak nem változtatunk étkezési szokásainkon, semmi más nem számít, mert a hús az, ami erdeink legjavát elpusztítja, a hús az, ami szennyezi a vizeket, a hús az, ami betegséget okoz, és oda vezet, hogy minden pénzünket kórházakra fordítjuk. Ezért ez az első döntés bárki számára, aki meg akarja menteni a Földet.

Maneka Gandhi, az indiai Parlement tagja, volt környezetvédelmi miniszter

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok