Klímaváltozás, Globális felmelegedés

A Nemzetközi Természetvédelmi Szövetség (IUCN) éves beszámolója kimutatja, hogy 65 millió éve a legnagyobb kipusztulás van folyamatban bolygónkon, és megállításához az embereknek gyorsan kell cselekedniük.

 

Az IUCN 1700 kutató közös erőfeszítéseként kiadja a „Vörös Listát”, amit a a megőrzés ellenőrzési aranystandardjának tartanak. Az IUCN jelentése szerint a Föld összes emlősfajainak egynegyede, minden nyolcadik madár, minden harmadik kétéltű, és a növények 70%-a kihalással néz szembe. Mr Valli Moosa, az IUCN elnöke és Dél-Afrika korábbi környezetvédelmi minisztere az ezen a héten, Barcelonában tartott természet megőrzési konferencián kijelentette: „A sürgősség egyértelmű érzése uralkodik. Fel kell nőnünk a XXI. század kihívásaihoz, és szembeszállnunk a klímaváltozás és az ökoszisztémák degradációjának ikerfenyegetésével.”

 

(SupremeMasterTV.com)

 

Angol nyelvű cikkek a témában:

Idézet

Isten ments, hogy India valaha a Nyugat módjára az iparosítás útjára lépjen. … Ha országunk hasonló gazdasági kizsákmányolásba fog, az úgy lecsupaszítaná a Földet, mint a sáskák.

 Mohandas Gandhi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok