Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Egy friss esettanulmány, amit a Világbankot, az ENSZ-t, az Európai Uniót és a World Vision Alapítványt képviselő kutatók közösen folytattak le, kilenc ázsiai nagyvárost azonosított, amelyek a közeli jövőben súlyos áradás kockázatának vannak kitéve.

 

Ezek a következők: Guangdong és Shanghai Kínában; Dhaka Bangladesben; Kolkata és Mumbai Indiában; Rangoon Myanmarban (Burma); Hanoi és Haiphong Au Lac-ban (Vietnam); és Bangkok Thaiföldön.

 

Továbbá, a Sirindhorn International Environmental Park nevű vezető thaiföldi kutatócsoport részletesebb vizsgálata Bangkokról arra a következtetésre jutott, hogy gyors beavatkozás nélkül a város és a környező külvárosok nagy területei egy évtizeden belül víz alá kerülnek.

 

Ezzel kapcsolatos hír, hogy az amerikai Civic Exchange és az angliai Leeds-i Egyetem kutatói szerint az éghajlatváltozás olyan gyorsan növeli az áradás kockázatát Hong Kongban és a Gyöngy-folyó deltájában, hogy 2050-re várhatóan 1 millió embert kell magasabb helyre költöztetni az emelkedő tengerszintek miatt.

 

Köszönjük a nemzetközi kutatók eme részletes felméréseit, és figyelmeztetésüket az éghajlatváltozás azonnali veszélyére Ázsiában, és az összes tengerparti városban. Azt kívánjuk, hogy hatékony életmódbeli változásokkal mindenki segítsen az ilyen csapások enyhítésében, a közösségek védelmében szerte a világon.

 

(A hír angolul: http://blog.suprememastertv.com/2011_01_01_archive.html)

Idézet

Csak a szeretet tudja felszívni az összes negatív energiát. Csak a szeretet tudja átalakítani. És csak az emberek szeretõ szíve, könyörületes szíve tudja felszívni azt a negatív hatást, amit létrehoztunk.

Ching Hai Legfelsõbb Mester a vegetáriánusság és klímaváltozás kapcsolatáról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok