Klímaváltozás, Globális felmelegedés

A környezetvédelmi hivatal vezetője szerint, a múlt szerdai szerencsétlenség pontos okait vizsgáló szakemberek a lehetséges tektonikai és geológiai tényezőket, valamint az éghajlatváltozás hatásait figyelembe véve jutottak erre az eredményre.

Svájcnak sokkal többet kell tennie a klímaváltozás hatásainak, többek között az állandóan fogyott talajnak, vagyis a permafrosztnak az alpesi csúcsok egy részén megfigyelhető olvadásának kezelésére.

A hivatal szerint a svájci átlaghőmérséklet 2 Celsius-fokkal emelkedett a mérések 1864-es megkezdése óta, ami több mint kétszerese a 0,9 Celsius-fokos globális átlagnak.

A klímaváltozás hatásai közé tartoznak a svájci városokban érzékelhető "hőszigetek", a helyi vízhiányok és az olyan hegyi kőzetmozgások, amelyek a múlt heti természeti katasztrófát okozták.

A múlt szerdai szerencsétlenség az Alpokban, a Bondasca-völgyben történt, a kétszáz lelkes Bondo településnél. Becslések szerint mintegy négymillió köbméternyi kő, kőtörmelék és sár zúdult alá. A kő- és sárlavina öt kilométeren át és tíz méter magasan lepte el a völgyet.

A település mögött magasodó, 3370 méter magas Piz Cengalo csúcson mozdult meg a kőzet és zúdult a hegy lábánál lévő völgybe. A településen senki nem sérült meg, mivel a riasztórendszer időben figyelmeztetett az omlásra.

Nyolc ember, négy német és két svájci állampolgár, valamint egy osztrák házaspár tűnt el, a további kőomlások kockázata miatt a hatóságok szombaton felfüggesztették a keresést. A svájci rendőrség nyomozást indított annak kivizsgálására, hogy a túrázók megfelelő tájékoztatást kaptak-e a veszélyekről.

 

Forrás:

Idézet

A hús nem csak a földről szól. A vízről van szó, a gyógyszerről, energiáról, a szállításról. A szállításból származó szennyezésről, mindenről, és a lelkiismeretről - az embereket beteggé teszi.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a húsfogyasztásról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok