Klímaváltozás, Globális felmelegedés

A Földközi- és Fekete-tenger hőmérsékletét vizsgáló kutatók szerdán a víz hőmérsékletének folytatódó emelkedésére figyelmeztettek, hacsak nem történnek lépések a globális felmelegedés megfékezésére.

 

 

A tudósok szerint, akik az Aigaio óceánkutató hajó fedélzetén a klímaváltozás hatását tanulmányozzák Szicília közelében, a két tenger hőmérséklete az utóbbi 25 évben 2 fokot emelkedett, és ki vannak téve a további emelkedés veszélyének, ha nem kerül sor tettekre. „Erre az időszakra ez nagy emelkedés”, mondta Evangelos Papathanassiou, a görögországi Hellenic Centre for Marine Research kutatási igazgatója. Papathanassiou szerint a tengerek mélyén a hőmérséklet emelkedése nem olyan éles – ő jobban aggódik a partmenti vízminőség miatt, ahol magas fokú a szennyezettség. Az Aigaio márciusban egy kezdeti felderítő úton volt, és jelenleg második kutatást végez Szicília partjainál. A kutatók azt mondják, hogy az Adriai-tengeren a hőmérséklet emelkedése még nagyobb, nagyjából 4 fokos.

 

(DPA, 2008. szeptember 3.)

Idézet

Ha abbahagyjuk az ölést, akkor minden rossz hatás abbamarad, majdnem azonnal... A katasztrófa fő oka az emberek erőszakossága.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a klímaváltozás fő okáról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok