Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Ha a világ nem lép hamarosan a klímaváltozás ügyében, „a biztonság és stabilitás megőrzése még a jelenlegi szinten is egyre nehezebb lesz”.

 

 

Ez a nyers üzenete annak a nyilatkozatnak, amit múlt héten Washington DC-ben tett közzé 10 magas rangú katonatiszt Afrikából, Ázsiából, Európából, Dél-Amerikából, és az USA-ból. A csoport, ami a hollandiai, Hágai Környezetbiztonsági Intézet katonai tanácsadó bizottságát alkotja, felszólítja a kormányokat, hogy „ambiciózus és igazságos” nemzetközi megállapodást hozzanak létre decemberben, a koppenhágai klíma megbeszéléseken. „A környezetbiztonság, és különösen a klímaváltozás most olyan kérdések, amik fenyegetik a világ biztonságát és békéjét”, mondja Wendell King dandártábornok, az USA Hadseregparancsnokságától és Vezérkari Főnökségétől, a kansasi Fort Leavenworth-ből.

 

(New Scientist)

Idézet

Csak a szeretet tudja felszívni az összes negatív energiát. Csak a szeretet tudja átalakítani. És csak az emberek szeretõ szíve, könyörületes szíve tudja felszívni azt a negatív hatást, amit létrehoztunk.

Ching Hai Legfelsõbb Mester a vegetáriánusság és klímaváltozás kapcsolatáról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok