Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Az USA Alaszkai Egyetemének kutatói Fairbanks-ben új megfigyeléseikről számoltak be: Szibériában a sekély tengeralatti permafrosztból, ami az utóbbi évekig stabil volt, jelentős mennyiségű metán szabadul ki, még több, mint a 2008-as nyár rekord mennyiségei.

 

A kutatást vezető Igor Szemiletov professzor szerint, aki a Nemzetközi Szibériai Tengerfenék Kutatás (ISSS) vezetője is, a környéken tapasztalják a bolygó leggyorsabb hőmérsékletemelkedését. A tavaszi levegő most átlagosan 4 °C-kal magasabb, mint a XX. század utolsó három évtizedében volt. A metángáz hirtelen kiszabadulásai kapcsolódnak az elszabaduló globális felmelegedéshez, és a múltban a fajok tömeges kipusztulását okozó tényezőnek tekintik. Az alaszkai kutatók kijelentik, hogy ha a melegedés jelenlegi körülményei folytatódnak, a szibériai víz alatti permafroszt olvadása katasztrofális mennyiségű metán kiszabadulásával fog járni.

 

Dr. Szergej Kirpotin, Tomszki Egyetem: Ahogy több permafroszt olvad, több üvegházgáz szabadul ki a légkörbe. Ez teljesen nyilvánvaló. Bizonytalanok lehetünk a mennyiséget illetően, de az teljesen nyilvánvaló tény, hogy ennek a folyamatnak globális a jellege, globális a jelentősége, és globális a mértéke.

 

Vlagyimir Csuprov, a Greenpeace oroszországi képviselője: Létfontosságú, hogy új nemzetközi megállapodás jöjjön létre, ami garantálhatja az üvegházgázok csökkenését – a globális klímaváltozás okozóit. Csak akkor tudjuk lelassítani ezeket a negatív folyamatokat, amik az orosz sarkvidéken is zajlanak.

 

Szemiletov professor és kollégái az Alaszkai Egyetemen, nagyra becsüljük ezt a figyelmeztető felszólítást a Földünk által küldött ijesztő jelzésekről. Bár mind mélyen felismernénk a klímaváltozás súlyos természetét, és most cselekednénk, hogy megvédjük közös otthonunkat, a bolygót.

 

(SupremeMaster TV, 2010. január 13.)

 

 

Idézet

Kíméld meg mások életét, akkor új életet fogsz kapni, a hasonló hasonlót vonz. Ez a törvény sosem téved. Ha az egész bolygó népe erényben és tényleg könyörületes életmódban él, akkor a Föld semmi perc alatt Mennyországgá fog változni.

Ching Hai Legfelsõbb Mester az életmentõ vegetáriánusság könyörületérõl

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok