Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Az ENSZ durbani klímaváltozási konferenciájával egy időben adták át a Világ Hős Vezetője Díjat a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelemre méltó erőfeszítéseinek elismeréseként, a globális felmelegedés csökkentésének alacsony költségű, kényelmes és rendkívül előnyös megoldásaiért.

 

Az ünnepség közös házigazdája volt Etiópia Környezetvédelmi Hivatala, Guinea Bissau kormánya és a Fülöp-szigetek Klímaváltozási Bizottsága, a díjakat pedig Sir Graham Watson, az Európai Parlament tagja és Heherson Alvarez, a Fülöp-szigetek Klímaváltozási biztosa adták át. A kitüntetettek közé tartozott Patricia de Lille, Fokváros polgármestere, a hetenkénti húsmentes nap bevezetéséért az egész városban, a Vegán Nap Program Formoza, önkéntes mozgalmukért Formozán (Tajvanon), és Brian Jones, a Dél-Afrikai Moholoholo Élővilág Rehabilitációs Központ alapítója állat- és természetvédelmi erőfeszítéseiért.

 

Sir Graham Watson – az Európai Parlament angol tagja: Mind próbáljuk megmenteni a bolygót, de néhányan különösen jó ötletekkel állnak elő, vagy teljesen ennek a munkának szentelik magukat. Szerintem helyes, hogy törekvéseiket el kellene ismerni és ünnepelni kellene.

 

Bemondó: Fenntartható fejlődés díjjal tüntették ki Ching Hai Legfelsőbb Mestert is , szerepéért, mint „a világ vezetője a klímaváltozási tettekben” - különösen ihletet adva a Supreme Master Television-nek, a globális konstruktív médiacsatornának, amely elsősorban a globális felmelegedés hatásainak megállítására adható vegán megoldásról nyújt információt.

 

Cecile Guidote-Alvarez – elnök, a Nemzetközi Színház Intézet igazgatója, UNESCO Dreams Központ: Különösen jól ismerem Ching Hai Legfelsőbb Mestert, tudok emberbaráti tevékenységéről, aggodalmáról a környezet védelmét illetően, és a média, mint nagyon fontos kommunikációs eszköz használatáról.

 

Bemondó: A rendezvény sok résztvevője beszélt arról, hogy a díj támogatja a klímaváltozás megoldását a bio vegán étrenddel.

 

Dr. Tewolde Berhan Gebre Egziabher Yohannes – Etiópia Környezetvédelmi Hivatala: A klímaváltozás tekintetében a vegán élelmiszer egyértelműen jelentené egyrészt, hogy a Föld közülünk sokkal többet el tudna tartani, másrészt ez a sokkal több közülünk még mindig kisebb hatással lenne, mint a jelenlegi, kisebb számú húsevő populáció.

 

Heherson Alvarez – a Fülöp-szigetek Klímaváltozási biztosa: A válasz egyszerűnek tűnik, ha rá tudunk eszmélni a tényre, hogy meg tudjuk változtatni az étrendünket, és biztonságossá tesszük az életünket.

 

Bemondó: Gratulálunk a a Világ Hős Vezetője Díj nyerteseinek megérdemelt kitüntetéseikért.

Tiszteletteljes hálánk Ching Hai Legfelsőbb Mesternek is; az ő Föld-mentő törekvései reményt és ihletet adnak az emberiségnek. Együttes erővel ültessük át a gyakorlatba a minden részletében fenntartható bio vegán eszményt, hogy minden élet virágozzék.

 

(Supreme Master Television 2011. dec. 9.)

Idézet

Isten ments, hogy India valaha a Nyugat módjára az iparosítás útjára lépjen. … Ha országunk hasonló gazdasági kizsákmányolásba fog, az úgy lecsupaszítaná a Földet, mint a sáskák.

 Mohandas Gandhi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok