Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Az ENSZ durbani klímaváltozási konferenciájával egy időben adták át a Világ Hős Vezetője Díjat a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelemre méltó erőfeszítéseinek elismeréseként, a globális felmelegedés csökkentésének alacsony költségű, kényelmes és rendkívül előnyös megoldásaiért.

 

Az ünnepség közös házigazdája volt Etiópia Környezetvédelmi Hivatala, Guinea Bissau kormánya és a Fülöp-szigetek Klímaváltozási Bizottsága, a díjakat pedig Sir Graham Watson, az Európai Parlament tagja és Heherson Alvarez, a Fülöp-szigetek Klímaváltozási biztosa adták át. A kitüntetettek közé tartozott Patricia de Lille, Fokváros polgármestere, a hetenkénti húsmentes nap bevezetéséért az egész városban, a Vegán Nap Program Formoza, önkéntes mozgalmukért Formozán (Tajvanon), és Brian Jones, a Dél-Afrikai Moholoholo Élővilág Rehabilitációs Központ alapítója állat- és természetvédelmi erőfeszítéseiért.

 

Sir Graham Watson – az Európai Parlament angol tagja: Mind próbáljuk megmenteni a bolygót, de néhányan különösen jó ötletekkel állnak elő, vagy teljesen ennek a munkának szentelik magukat. Szerintem helyes, hogy törekvéseiket el kellene ismerni és ünnepelni kellene.

 

Bemondó: Fenntartható fejlődés díjjal tüntették ki Ching Hai Legfelsőbb Mestert is , szerepéért, mint „a világ vezetője a klímaváltozási tettekben” - különösen ihletet adva a Supreme Master Television-nek, a globális konstruktív médiacsatornának, amely elsősorban a globális felmelegedés hatásainak megállítására adható vegán megoldásról nyújt információt.

 

Cecile Guidote-Alvarez – elnök, a Nemzetközi Színház Intézet igazgatója, UNESCO Dreams Központ: Különösen jól ismerem Ching Hai Legfelsőbb Mestert, tudok emberbaráti tevékenységéről, aggodalmáról a környezet védelmét illetően, és a média, mint nagyon fontos kommunikációs eszköz használatáról.

 

Bemondó: A rendezvény sok résztvevője beszélt arról, hogy a díj támogatja a klímaváltozás megoldását a bio vegán étrenddel.

 

Dr. Tewolde Berhan Gebre Egziabher Yohannes – Etiópia Környezetvédelmi Hivatala: A klímaváltozás tekintetében a vegán élelmiszer egyértelműen jelentené egyrészt, hogy a Föld közülünk sokkal többet el tudna tartani, másrészt ez a sokkal több közülünk még mindig kisebb hatással lenne, mint a jelenlegi, kisebb számú húsevő populáció.

 

Heherson Alvarez – a Fülöp-szigetek Klímaváltozási biztosa: A válasz egyszerűnek tűnik, ha rá tudunk eszmélni a tényre, hogy meg tudjuk változtatni az étrendünket, és biztonságossá tesszük az életünket.

 

Bemondó: Gratulálunk a a Világ Hős Vezetője Díj nyerteseinek megérdemelt kitüntetéseikért.

Tiszteletteljes hálánk Ching Hai Legfelsőbb Mesternek is; az ő Föld-mentő törekvései reményt és ihletet adnak az emberiségnek. Együttes erővel ültessük át a gyakorlatba a minden részletében fenntartható bio vegán eszményt, hogy minden élet virágozzék.

 

(Supreme Master Television 2011. dec. 9.)

Idézet

Csupán a fák ültetése nem megoldás, mert a természetnek, ahogy ti magatok is látjátok, megvan a módja, hogy kiegyenlítse azt a rossz következményt, amit okoztunk.

Ching Hai Legfelsõbb Mester

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok