Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) tanulmányt készített a hulladékcsökkentésből származó előnyökről.

Az elemzés 16 féle anyag kapcsán becsülte meg az üvegházgáz-kibocsátást öt különböző hulladékkezelési eljárást vizsgálva. Ezek: hulladékmegelőzés, újrafeldolgozás, komposztálás, égetés, lerakás. A tanulmány kimutatta, hogy a klímaváltozás mérséklése tekintetében a hulladékmegelőzés a legjobb megoldás. Ezt követi az újrafeldolgozás.

Az Egyesült Királyságban évente 10-15 millió tonna szén-dioxiddal egyenértékű üvegházgáz kibocsátását lehetne elkerülni, ha a lerakás és energetikai hasznosítás (égetés) helyett az újrahasznosítást alkalmaznák. Ez 3,5 millió autó forgalomból való kivonásával egyenértékű.
 
Minden kis lépés segít!

Ha például egy 7000 főt alkalmazó irodaházban csak újrapapírt használnak egy éven keresztül, akkor ezzel a lerakáshoz képest 570 tonna szén-dioxiddal egyenértékű üvegházgáz kibocsátását lehet elkerülni. Ezt ahhoz lehet hasonlítani, mintha az adott évben 370 autót vonnánk ki a forgalomból.

Ha egy átlagos 4 tagú család minden vegyes műanyag hulladékát külön válogatná, akkor közel 155kg szén-dioxidnak megfelelő csökkentést tudnának elérni minden évben.

Idézet

Bármilyen pusztító is a pénzügyi hitelválság, semmi ahhoz az ökológiai recesszióhoz képest , amivel szembenézünk.

 Emeka Anyaoku, a WWF nemzetközi elnöke

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok