Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Image

Légy Vega, Légy Zöld. Mentsd meg a Bolygót! - Ching Hai Legfelsőbb Mester klímaváltozásról, a média és a politikusok szerepéről, és sok egyéb kérdésről

 

Az alábbiakban egy összeállítást olvashatunk korunk egyik legnevesebb humanitáriusának és spirituális tanítójának, Ching Hai Legfelsőbb Mesternek a közelmúltban, a Supreme Master Television műsoraiban elhangzott nyilatkozataiból.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a spirituális bölcsesség és iránymutatás, a feltétel nélküli szeretet és együttérzés élő megtestesítője, világszerte elismert emberbarát, művész, és spirituális tanár. További információ: www.kozvetlenkapcsolatistennel.hu

 

Supreme Master TV: Izgalmas adatokat küldött vissza nemrég a NASA Mars körül keringő űrszondája, a Mars Reconnaissance Orbiter. A képek elárulják, hogy a Marson egykor a víz változatos formái léteztek, mint tavak és folyók – vizes környezetek, amelyek fenntarthatták az életet évezrdeken, vagy akár évmilliókon át. A geológusok hasonló földtani alakzatokat találtak a Marson és Alaszkában, pl. bizonyítékot jéglavinára,amik most főleg a globális felmelegedés hatására gyakrabban fordulnak elő Alaszkában.

Mester, néhány alkalommal beszéltél a Mars és Föld története közti párhuzamokról. Igaz az, hogy a Mars lakóinak tettei miatt a bolygónkéhoz hasonló klímaváltozáson ment át? Volt-e a Marslakóknak esélyük bolygójuk megmentésére?

 

LM*: Volt. A figyelmeztetés olyan 20 földi éven át jött nekik. Az utolsó sürgős jeleket a pusztulás előtt kb. 5 évvel kapták. Volt esélyük rá, de nem tették meg.

 

Supreme Master TV: Miért, Mester?

 

LM: Mert nem tudtak a vegetáriánus étrendről, ami változást hozhat. Abban a pillanatban nem volt elég ember, hogy kiálljon és kommunikáljon a bolygó sürgősségéről, és a megoldásról is, mint a vegetáriánus étrendről, ahogy mi most tesszük.

 

Supreme Master TV: És Mester, mi a helyzet a mi bolygónkkal, az emberek tudnak az esélyről?

 

LM: Vannak emberek, akik nem tudják, mit tegyenek. És vannak, akik tudják, mi a teendő, mert tájékoztatjuk őket, vagy az ENSZ tájékoztatja őket, vagy a kutatók tájékoztatják őket, de mégsem változtattak a szokásukon. Tehát ha továbbra sem változtatunk a szokásunkon, akkor a bolygó el lesz pusztítva, ugyanúgy, ahogy a Mars elpusztult. Sok mindent csinálunk jelenleg; tájékoztatjuk az embereket, szórólapokat osztunk, és mindezek, de a Menny kegyére kell majd támaszkodnunk, ha életben akarunk maradni.

 

T*: Szia, legkönyörületesebb Mester. Ahhoz, hogy földönkívüli barátaink megmutatkozzanak és segítsenek nekünk, megosztva velünk mindazt, amit meg akarnak osztani, hány embernek kellene vegetáriánusnak lenni a Földön, és milyen spirituális felemelkedésre és viselkedésbeli változásra van szükség? Köszönöm, Mester.

 

LM: Legalább a bolygó 70%-ának vegetáriánussá kell válnia, hogy elkerüljük a globális felmelegedés helyzetét a Földön. Ha mind, emberi lények vegetáriánussá válunk, akkor egyáltalán nincs szükségünk a földönkívüliekre. Felül fogjuk múlni őket. Imádkoznunk kellene a belső Mindenható erőnkhöz. A földönkívüliek csak emberi lények. Talán fejlettebb technológiájuk van, de spirituális szintben nem mind állnak nálunk magasabban.

Mindegyikünknek megvan a belső Mindenható erőnk, hogy megvédjük magunkat. A lényeg az, hogy emelkedett erkölcsünknek kell lennie, szorgalmasan gyakorolnunk spirituálisan, és önzetlenül hozzájárulni, és akkor jól leszünk, saját erőnkből. Ha az összes emberi lény a Földön megváltoztatja a szívét, hogy szeressük az állatokat és váljunk vegetáriánussá, akkor a légkör változni fog, és mindenki intelligensebbé fog válni. Rengeteg gépet és különböző technológiákat fogunk feltalálni és kifejleszteni. El sem tudjuk képzelni, milyen gazdag, kényelmes, és fejlett lesz az életünk akkor.

 

T: Szia, Mester. (Szia.) A Tajvani Országos Alkalmazott Kutatási Laboratórium jelentése szerint a szakértők nagy tengeralatti metánlelőhelyet detektáltak a tengerfenéken, Formozától délkeletre, ami magában foglalja Penghu tengeri területét. A globális felmelegedés sürgőssége mellett, ha nem fejlesztik ki időben a technológiát, hogy ezt az óceán alatti metánréteget emberi használatra alkalmas földgázzá alakítsák, mit tehetünk, hogy elkerüljük azt a katasztrófát, amit az óceánból kiszabaduló metán, és a levegő mérgezetté válása okoz? Köszönöm, Mester!

 

LM: Ha több érdemünk van, a technológiánk fejlettebb lesz, és a tudósok ki tudják majd találni a módját, hogy az emberek javára kivonják a gázt, ahelyett, hogy hagynák, hogy ártson nekik. Az érdemeinktől függ, nem csak a technológiától. Ha nincs elég érdemünk, nem leszünk képesek feltalálni a technológiát. Tehát a legfontosabb feladatunk a vegetáriánus étrend és az erkölcsi aspektusok hirdetése. Csak akkor kerülhetjük el a katasztrófákat, ha erkölcsösek vagyunk. Akkor több jó technológiát feltalálhatunk. Különben, ha tovább ártunk másoknak és az állatoknak, nem számít, milyen fejlettek a gépeink, más gondok fognak keletkezni.

 

LM: Még egy dolog, az éghajlattal kapcsolatban, ami miatt mindenki aggódik, amit folyamatosan kérdeztek tőlem. Ha meglenne nekünk a kormány áldása, az jó lenne. De különben, mindenki megteheti. Csak legyetek vegetáriánusok és meg tudjuk menteni, sokat megmenteni.

 

Mert a rossz karma miatt, „Amint vetsz, úgy aratsz.” Ha rossz dolgokat teszünk, akkor rossz dolgokat kapunk. Nem csak a fizikai energiáról van szó, vagy a háborúk módjáról, és mindezekről. A rossz karma visszatér hozzánk, és senki sem tud megmenteni minket. De most fizikai szempontból, ha minden kormány megadná nekünk az áldását és tovább bátorítana - mert csak néhány évünk van, hogy megváltoztassuk az éghajlatváltozás történelmének irányát. És boldog vagyok, hogy most jó néhány kormány bátorítja a gyerekeket, hogy egyenek vegetáriánus ételeket, több zöldséget, kevesebb húst, és több zöldséget. És olyan boldog vagyok. Talán még mindig meg tudjuk mentenia bolygót.

 

És még valami, ha megvan nekünk a média áldása, minden újságé, minden nap, amikor nyomtatják az újságot, rányomtathatnának csak egy mondatot, “Légy Vega, Légy Zöld.” “Légy Vegetáriánus. Légy Zöld.” Ennyi. Olyan könnyű. Az összes újság megtehetné. Semmi többet nem kell mondaniuk. Minden nap, amikor kinyomtatják az újságot, csak valahová a főcímre, “Légy Vega, Légy Zöld.” A Bolygó megmentéséért. ” És minden szórakoztató műsor, akármikor csinálnak szórakoztató műsort, mondhatnák előtte vagy utána, “Kérlek, mentsd meg a bolygót. “Légy Vega, Légy Zöld.” Mindenki segít és a kormányok hirdetőtáblákat rakhatnak mindenfelé, “Légy Vega, Légy Zöld. Mentsd meg a Bolygót.” És az összes hirdetőtáblának, az összes hirdetésnek egy mondatot kellene hozzátennie, “Mentsd meg a Bolygót. Légy Vega, Légy Zöld.” Akkor rendben leszünk. Mosolyogni fogunk. Még akkor is, ha az emberek csak félig vegetáriánusok, úgy, mint ha húsevő vagy, és minden nap eszel húst, és most ha csak a hét felében eszel húst, és felében vegetáriánus ételeket, akkor már énekelhetünk, boldogok lehetünk. Szóval, ezt gondolom. Ez a megoldás a bolygóra.

 

Szóval, úgy értem, ha ismersz valamilyen újságírót, akkor ezt javasolhatod. Csak egy kis főcím vagy bármilyen főcím, bárhol. Minden nap, amikor nyomtatják az újságot, “Kérlek, mentsd meg a bolygót. Légy Vega, Légy Zöld.” És, ha többet szeretnél tudni, akkor bárki mást megkérdezhetnek, vagy nézhetitek a televíziónkat, vagy megkérdezhetik az internetes oldalunkon. Ez könnyű. Már eleve sokat hirdetünk az újságokban, de az nem elég. Úgy gondolom, hogy az egész médiának segítenie kellene a bolygó megmentésében, mert ha a bolygó megszűnik, akkor ők is megszűnnek. Mindenkinek fel kell ismernie ezt. A pénz - hasztalan, a ház - hasztalan, a hatalom - hasztalan. Mindenki meg fog szűnni. Mi megteszünk mindent, amit tudunk, hogy az emberek ezt felismerjék. Oké? Meg kell mentenünk az egyetlen bolygót, amink van, és a leggyönyörűbbet, amit ismerünk. Ez az egyetlen, amit ismerünk.

 

És csak annyit tesznek, hogy feláldoznak egy kis darab húst, és egy kis darab tofuval helyettesítik. Milyen nehéz lehet az? Istenem. Ha azt áldozatnak nevezheted. Megéri a gyermekeitekért, igaz? Hogy a következő generációnak legyen bolygója. És legalább addig, amíg jobb megoldást találunk a bolygóra. Most azonnal meg kell állítanunk. Meg kell állítani a globális felmelegedést, mert már több millió ember éhes és hontalan minden nap, a globális felmelegedés miatt. És ha nem állítjuk meg, akkor még háborúnk is lesz. Mert amikor az emberek nagyon éhesek, és nincs semmi ennivaló a gyermekeiknek, akkor gondot fognak okozni. És nem ölhetsz meg csak úgy mindenkit. Nem mehetsz csak úgy ki, hogy megölj több millió embert, ha kirabolják a házad, azt nem teheted meg.

 

Szóval a megoldás csak… Legyetek vegetáriánusok. Még csak zöldnek sem kell lenni. Csak legyetek vegetáriánusok, és akkor meg tudjuk menteni a bolygót. Az ökoszisztéma következménye miatt, mert sokkal többe kerül az állatok tartása, mint a zöldségek ültetése, sokkal többe kerül az állatok etetése, mint az éhes emberek etetése. Az összes erőforrást az állatok etetésére használjuk, hogy egy hús szeletet együnk. Két perc. Még annyi sem. Talán egy perc, vége. Olyan sok munka, olyan sok szállítás, olyan sok energia, olyan sok pénz, olyan sok víz. Túl sokba kerül egyetlen szelet hús. És emiatt sokan éheznek is.

 

És rossz karmát is teremt a számunkra. Ezért májproblémával, szívproblémával szenvedünk, és még csak azt sem tudjuk, hogy miért vagyunk betegek. Olyan sok pénz, olyan sok étel, és hogy lehet, hogy mégis betegek? A kórház tele van húsevőkkel. Ott nem találsz vegetáriánust. Minél több a gazdag, annál több a hús. Minél több a hús, annál több a kórház. Állandóan, ez a körforgás. Minél több a hús, annál több a szegény ember. És annál melegebb a bolygó. Előző héten a formózai (tajvani) emberek mind kimentek. Ígéretet tettek, hogy vegetáriánusok lesznek. Van jelmondatuk is, “Nincs hús, nincs meleg.” (No Meat, No Heat) Azt jelenti, ha nincs hús, akkor nincs globális felmelegedés. Aranyos. Azt hiszem, ez nagyon jó. Nos, köszönöm, hogy vegánok vagytok, vagy vegetáriánusok, amik lenni tudtok.

 

De a sajt is hozzájárul az állattenyésztéshez. De ha úgy eszünk sajtot, ahogy az ősi emberek tették, akkor az még rendben van. Mint Indiában, a tehenek mindenfelé bolyonganak, szabadok és adnak tejet, akármit adnak. De napjainkban, sokan mohóságból esznek. Azért esznek, mert akarnak, nem azért, mert éhesek. És sokkal több állatot tenyésztenek. Ezért van problémánk.

 

Mert most még sok politikus is, csak kerülgeti, kerülgeti, kerülgeti a vegetáriánus kérdést. Mindenki beszél arról, „Jó, cseréld ki a villanykörtét, kapcsold ki a fűtést, nyisd ki az ablakot a klíma helyett.” De nem beszélnek a vegetáriánus étrendről. Nem beszélnek a hús szokásuk abbahagyásáról, mert a hús szokás a globális felmelegedés első számú oka. És mindenki mellébeszél, mintha próbálná elkerülni a témát. Tehát a vegetáriánus étrend ezért nem terjedt el széles körben. És a globális felmelegedés sürgősségéről az infó nincs igazán széles körben eljuttatva a nagyközönséghez. Szóval látod, mindig kértem a vezetőket, hogy segítsenek ezt megtenni. Várok. Remélem, válaszolni fognak, és időben, hogy megmentsék a bolygót.

 

Ha minden ember vegetáriánussá válik, akkor mindenképpen meg tudjuk tartani a Földet, és folytathatjuk az autókkal, repülőgépekkel, vonatokkal. Ha mindenki vegetáriánussá válna, fizikai értelemben a mérgező gázok legalább 50%-al lecsökkennének!

 

Akkor a megmaradó részt, mivel mind összefüggnek, nem lehet elválasztani, mint a feketét a fehértől, számításom szerint a globális felmelegedés 80%-át meg tudjuk állítani. Mindannyiunk vegetáriánussá válása a legjobb, a leghatásosabb és legegyszerűbb mód. És olyan gazdaságos, hogy pénzt tudunk megtakarítani, és lesz elég élelmünk, hogy az egész világgal megosszuk. Az osztozkodás a kötelességünk. Csak néhány dolgot tehetünk. Először, legyetek vegák, másodszor, legyetek könyörületesek. Könyörületesnek kell lennünk, az állatokhoz is. Ha már vegetáriánusok vagyunk, akkor semmit sem kell mondani! Egyértelműen könyörületből. Hogy könyörületesek legyünk, más országok népével is osztoznunk kell, amit Formóza (Tajvan) hosszú ideje megtesz. Gyakran segítetek a legszegényebb országoknak, mint az afrikaiaknak. Formóza ez idáig segített nekik. Mindezt megfigyeltem. Köszönöm! Szeretném megragadni az alkalmat, és köszönetet mondanék a formózai kormánynak és a könyörületes formózai embereknek. Persze Formóza, egy ország egyedül nem tud mindent megtenni. Minden országnak, különösen a gazdag országoknak meg kellene osztaniuk a javaikat másokkal. Ha nem eszünk húst, akkor lesz elég ételünk, és az élelmiszerárak nem fognak olyan magasra törni, mint ahogy azt most teszik.

 

Vannak olyan helyek, ahol az embereknek nincs ennivalójuk, mert az túl drága. Nincs pénzük, vagy nincs elég pénzük, mert az élelmiszerárak folyamatosan emelkednek. Olyan nyomorultak, olyan szánalmasak! Mi biztonságos helyen vagyunk, és a szófán ülve beszélünk erről, mégis fáj a szívünk! Képzeljétek el, hogy az áldozatoknak valóban mennyi szenvedésen kell átesniük. Például, a földrengés és tájfunok áldozatainak olyan sokat kell szenvedniük, olyan sokat; ez elviselhetetlen. Ezért, ha mindannyian vegetáriánusok leszünk, akkor a szeretetünk valóban megérintené a Mennyet.

 

Bemondó: A közelmúltban egy telefonos interjú során az Irish Independent, Írország vezető újságja a WWF környezetvédő szervezet felfedezéseit idézte, miszerint a 70-es évek óta az összes állatfajok egyharmada eltűnt, és Ching Hai Legfelsőbb Mester véleményét kérdezte erről az ijesztő trendről, és annak okáról.

 

LM: A mi viselkedésünk az, ami a bolygónk ilyen sok fajának elvesztését okozza. A tudósok bebizonyították. Tehát mind tudjuk, hogy a túlhalászás, a túlzott vadászat, a környezet szennyezése az oka a globális felmelegedésnek, és az állatok csökkenésének is a bolygón. És a sok javaslatot ezek abbahagyására gyakran figyelmen kívül hagyják. És ez sajnálatos. Védenünk kellene a fajokat, mert amikor védjük őket, az ökológiát védjük. És az ökológia kötődik az egészségünkhöz, a bolygó és az emberek egészségéhez.

 

Bemondó: A tudatosság bolygónk súlyos állapotáról soha nem látott magasságokban van. A polgárok világszerte cselekvésre szólítják fel kormányaikat, tudatában annak, hogy egy esély van az emberiség pályájának korrekciójára. Az Irish Independent újságírója azt kérdezte Ching Hai Legfelsőbb Mestertől, van-e üzenete a világ vezetőinek.

 

LM: Azt mondanám a világ vezetőinek, hogy legyenek szívesek, és bőségesebb bátorítást nyújtsanak az állatmentes életmódhoz, mert az teljes értékű, egészséges, nemes, és meg fogja menteni a világot. Legyen szíves, mondjanak le minden szükségtelen protokollról és politikáról. Ez most egy vészhelyzet. Más tettekre, és azonnali tettekre van szükségünk a világ megmentéséhez. Ez sürgős. Kérem, legyen egy hős vezető. A világ polgárai az életük megmentéséhez felnéznek önökre, és a jövő nemzedékek emlékezni fognak az önök erényes legendáira. Használják az óriási hatalmukat e nemes ügyért. Mert csak egy alkalmuk van arra, hogy megtegyék ezt a rendkívüli tettet. Csak egy alkalmunk van, csak ez az alkalmunk, hogy megmentsük a bolygót. Kérem, tegyék meg.

 

Bemondó: Egy idézet következik Ching Hai Legfelsőbb Mester válaszából, az Irish Independent újságírójának arra a kérdésére, hogy milyen lesz a világunk, ha mind vegetáriánussá válunk.

 

LM: Nem lesz többé Földünk; Mennyországunk lesz. Mert a légkör, amit létrehozunk - ami csupa szeretet és kedvesség a vegetáriánus étrend miatt, ami azt jelenti, nincs ölés, nincs visszaélés, és nincs szenvedés az állatok számára, és számunkra sincs betegség-, az békésebb lesz, jóságosabb. A pozitív pozitívat fog vonzani, és minden létszükségleti cikkből bőségesen jut majd nekünk. És lesz egy boldog lelkiismeretünk, és szerető szív fog visszatérni a lényünkbe, emberekbe és állatokba ugyanúgy. És akkor tökéletes harmóniában és békében fogunk élni.

 

*LM: Legfelsőbb Mester

 

A Globális Felmelegedés Egy Spirituális Mester Szemével - 2. rész

A Globális Felmelegedés Egy Spirituális Mester Szemével - 3. rész

 

Idézet

Sok vegetáriánus ételt eszek; szerintem ez olyasmi, amit mind meg tudunk tenni.

David Miller, Toronto polgármestere (nem vegetáriánus)

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok