Klímaváltozás, Globális felmelegedés

ImageA csimpánzok és más főemlősök tanulmányozásával világhírnévre szert tett Dr. Jane Goodall határtalan energiáját az utóbbi években arra fordítja, hogy világszerte képessé tegye a közösségeket egészséges ökoszisztémák létrehozására.Az ENSZ Béke-küldöttjét, aki mellesleg vegetáriánus is, Formozára (Tajvanra) hívták meg, ahol a Tajvani Országos Műszaki Egyetem tiszteletbeli doktori címét vette át, majd a diákokhoz és oktatói karhoz „Ok a reményre” címmel intézett beszédet.

Dr. Jane Goodall: A nagy területeket szarvasmarha és sertés etetésére használó környezetrombolás valójában rengeteg földet lefoglal, amit sokkal több fehérje előállítására lehetne használni, ha az növényi fehérje lenne. Az állati fehérje előállítása pazarló.

SMTV: Dr. Goodall intézete különböző témákban terjeszt információt – ezek egyike az intenzív állattartás, ami nagy szerepet játszik a globális felmelegedésben.

Dr. Jane Goodall: Amikor az állatokat ezeken az intenzív telepeken tartják, az nagyon nagy mennyiségű metánt termel. De ezen túl, ez A) hihetetlenül kegyetlen az állatokkal szemben; B) nagyon veszélyes az ember egészségére, mert életben tartjuk őket ezeken a szörnyű helyeken, ahol összezsúfolódnak, és alig tudnak mozogni; rendszeresen kell antibiotikumot etetni velük, szinte naponta.

SMTV: Dr. Goodall számára fontos, hogy a világ polgárai egyesüljenek a fenntarthatóság céljának elérésében.

Dr. Jane Goodall: Amióta abbahagytam a húsevést, akkora energiára tettem szert! Nem hiszem, hogy meg tudnám tenni azt, amit ma teszek, ha még húst ennék, és meg kellene emésztenem az összes mérget a húsban. Amíg élünk, minden egyes nap emlékeznünk kell arra, hogy hatással vagyunk erre a világra, és miénk a választás, hogy milyen hatással leszünk.

SMTV: Dr. Jane Goodall munkájával kapcsolatos további információért kérjük nézze meg a www.janegoodall.org honlapot. Dr. Jane Goodall, hálánkat fejezzük ki Önnek az állatok, az emberek, és a bolygónk iránti szeretetéért, ami mindig ihletet fog adni a világnak.

 

(Supreme Master Television, 2008. 12. 18.)

Idézet

Nem nyerhetünk, ha a technológiára várunk. Csak remélem, hogy nem várnak a technológiára, vagy bármi másra, a vegetáriánus étrendet kivéve.

Ching Hai Legfelsõbb Mester a bolygót egyedül megmentő vegetáriánus étrendrõl

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok