Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Dr. Robert Goodland, a Világbank korábbi magas beosztású környezetvédelmi tanácsadója az ENSZ decemberi dél-afrikai klímaváltozási konferenciája előtt kampányt folytat, hogy mindenütt meggyőzze a nemzeteket, hogy az állattartásnak kellene lennie a globális felmelegedés megállításának középpontjában.

 

Dr. Goodland kijelenti, hogy még a húsfogyasztás 25%-os csökkentése is segítene az ENSZ által kitűzött olyan megállapodások céljainak elérésében, mint a Kiotói Egyezmény és a Koppenhágai Megállapodás. 2009-ben Dr. Goodland társszerzője volt egy korszakos jelentésnek, ami kimutatta, hogy az állattartó tenyésztés életciklusa felelős az összes üvegházgáz kibocsátások legalább 51%-áért, figyelembe véve új forrásokat, mint például az állatok légzése útján kibocsátott szenet.

 

Robert Goodland: 60 milliárd állatot neveltünk fel, 60 milliárdot megöltünk, és 60 milliárdot megettünk. A 60 milliárdos állatállomány légzése 10 milliárd tonna szenet bocsát ki, miközben a közlekedési ágazat csak 6 milliárdot bocsát ki. A sertések, tehenek és csirkék által testsúly kilogrammonként kibocsátott szén-dioxid nagyjából ugyanannyi. Az nagyjából kilogrammonként 2 watt. Ezért a váltás marhahúsról sertésre, vagy marha- és sertéshúsról csirkehúsra nem fog segíteni a klímakockázat megoldásában. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy te magad csökkented az állatállomány fogyasztást. Most, ha többel tudod csökkenteni a fogyasztásodat, és Choi porfesszor ma reggel említette, hogy az emberek vegetáriánussá válnak, az még jobb. Az abszolút brilliáns lenne.

 

Bemondó: Dr. Goodland csatlakozik más tudósokhoz, rámutatva, hogy életmódunk megváltoztatása lehetővé tenné az erdők regenerálódását is, amiről kijelenti, hogy az egyetlen mód a mai légköri szén-dioxid nagy léptékű megkötéséhez.

 

Dr. Goodland: A bolygó megmentése a klímakatasztrófa megelőzését jelenti, és ez sokkal könnyebb, mint az emberek gondolják. Az emberek azt gondolják, váltanod kell a fosszilis üzemanyagokról a megújuló energiára. Arra szükség van, de az túl hosszú távú. Nincs időnk, hogy teljesen átváltsunk a fosszilis üzemanyagokról, szénről és olajról a megújuló energiákra. Másik oldalról viszont az egyének az állattenyésztés csökkentésével hatalmas változást érhetnek el a klímaváltozás megelőzésében. Ez egy reményteljes üzenet.

 

Bemondó: Nagyra becsülésünk, Dr. Robert Goodland, a tájékoztatásért a klímaváltozás leglényegesebb megoldásában – a vega életmódban. Azt kívánjuk, hogy a vegán mezőgazdaságra és ételekre átváltva mind együtt törekedjünk a globális válság elkerülésére. Egy, a mexikói sajtóval tartott 2010 decemberi sajtókonferencia során Ching Hai Legfelsőbb Mester elmagyarázta, hogy a klímaváltozással törődve prioritása van az étrendváltásnak.

 

Ching Hai Legfelsőbb Mester: Ezért koncentrálunk a vegán étrendre, mert az szinte pár év alatt lehűti a bolygót. A zöld technológia fejlesztésére, telepítésére és elterjesztésére pedig idő kell. A bolygó lehűtése nélkül nincs időnk még a szélenergiára, napenergiára, elektromos autóra, semmire se!

 

Ahogy most haladunk, a tudósok azt jósolják, hogy hamarosan el fogunk jutni még 5 Celsius fokkal magasabbra is. Az katasztrófát jelent minden életnek ezen a bolygón. Így még akkor is, ha kifejlesztjük a zöld technológiát, az túl késő. És olyan lassú, ezt tudjátok. És drága, mert új, és még nem is kipróbált és megbízható. Tehát vegán a válasz. Először! Minden más másodszor.

 

(Supreme Master Television)

Idézet

Nem volt elég ember, hogy kiálljon és kommunikáljon a bolygó sürgősségéről, és a megoldásról is, mint a vegetáriánus étrendről, ahogy mi most tesszük.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a Mars klímaváltozás katasztrófájáról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok