Klímaváltozás, Globális felmelegedés

A globális felmelegedés pusztítása a bolygó szintjén csak következménye lehet az ugyanolyan nagy léptékű, ártalmas, felhalmozódott tetteknek. Itt rejtőzik a globális felmelegedés alapvető oka.

 

 

*A Supreme Master Television 2008. június 6-án elhangzott különleges műsorának szövege. 

 

Narrátor:

A buja esőerdők adnak otthont a bolygón élő növény- és állatfajok legalább 50%-ának. A fejlett esőerdők nemcsak a szén tárolásában segítenek, a hőmérsékletet és az időjárási mintázatokat is szabályozzák. Egyedül az Amazonasz-esőerdő a világ oxigénjének több mint 20%-át állítja elő. Minden évben 2 millió hektár esőerdőt vágnak ki ezen a területen, hogy a jószágnak legelőt alakítsanak ki. Az erdőirtás aránya a világ egyéb tájain ugyanilyen magas. A növényzet elégetésének módszere miatt az egyszer legeltetett föld csupán néhány év alatt elveszíti tápanyagait. Az eredmény erózió, árvizek, és hosszú, nagyon hosszú út az erdő felépüléséhez.

 

Ha elveszítjük az erdőket, elveszítjük a klímaváltozás elleni küzdelmet.”

300 klímaszakértő által aláírt nyilatkozat

az ENSZ 2007-es Bali Klímaváltozási Konferenciáján

 

Narrátor:

Az állattartó ágazat messze az ember legnagyobb egyedi földhasználója. A Föld felszíni területének 26%-át legeltetésre használják. A költsége megközelítőleg 2,4 milliárd tonna szén-dioxid évente. Sőt, a bolygón az összes művelhető föld egyharmadát olyan termény előállítására használják, amivel a tenyésztett állatokat etetik, az emberek helyett. A Worldwatch Institute szerint az utóbbi 50 évben a világ húsigénye több mint háromszorosára nőtt. A tenyésztett állatok takarmányfogyasztása négyszeresére nőtt.

 

Tehát ahogy a népesség életmódja és étrendje változik, úgy jobban középpontba kerül az erőforrás bázis. De egy bolygónk van, csak véges mennyiségű földünk, vizünk, levegőnk, és biodiverzitásunk. Mivel ez véges, erőforrás korláttal állunk szemben.

Surendra Shrestha, Igazgató, Stratégiai Erőforrások Mozgósítása,

ENSZ Környezetvédelmi Program (UNEP)

 

Olyan sokat feletetünk az állatokkal, nemcsak a 6,7 milliárd ember az, akit ma próbálunk etetni, hanem jóval több mint 50 milliárd tenyésztett állatot is. Vagyis ez azt jelenti, hogy az USA-ban előállított gabona több mint 70%-át a megölésre szánt állatokkal etetik fel. Világszerte a megtermelt gabona több mint 40%-át a tenyésztett állatokkal etetik fel.

Dr. Richard Schwartz, az Észa-Amerikai Zsidó Vegetáriánusok elnöke

 

Narrátor:

Ez egy tipikus hizlalda, ahol több tízezer szarvasmarhát zárnak össze életük utolsó hónapjaira. Azért vannak ott, hogy a termény fogyasztásával a súlyuk gyorsan gyarapodjon. A hizlaldák csak egy részét képezik az iparszerű állattartásnak nevezett koncentrált létesítményeknek. Elsősorban arra tervezték őket, hogy lépést tartsanak a hús iránti nagy igénnyel; ezeket az intenzív tevékenységeket fejlett és fejlődő világokban is megtalálhatjuk. Annak a kevésnek hoznak hasznot, akik üzemeltetik őket, míg a társadalom többi része számára közegészségügyi, állatjóléti, és környezeti problémákat jelentenek.

 

Amikor hosszú távon nézed, több élelembe kerül annak az élelemnek az előállítása, mint ahogy a fehérjét egy másik forrásból megkaphatjuk.

Al Gini Professzor, Üzleti Etikai Kar, Loyola Egyetem, Chicago, USA

 

VÍZ

Narrátor:

A globális felmelegedéssel szembesülve vízválság kezdődött a világ különböző részein. A háztartásokat arra szólítják fel, hogy annyit takarítsanak meg ebből az értékes erőforrásból, amennyit csak lehet. A Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet szerint az összes víz 70%-a élelmiszertermelésre megy el, összevetve az ipar 20%-ával, és a háztartások csupán 10%-ával. Most gondolj bele: 193 liter víz kell 1 kg saláta előállításához; 210 liter víz kell 1 kg búza előállításához; 412 liter víz kell 1 kg alma előállításához; 6845 liter víz kell 1 kg csirkehús előállításához; 13692 liter víz kell 1 kg sertéshús előállításához; 43800 liter víz kell csupán 1 kg marhahús előállításához. A tudósok kiszámolták, hogy valójában több vizet takarítanánk meg azzal, ha nem ennénk meg fél kg marhahúst, vagy négy hamburgert, mint azzal, ha legalább fél évig nem zuhanyoznánk.

 

ENERGIA

Teljesen egyértelmű, hogy amikor gabonát termelsz, és azután megeteted az állatokkal, majd pedig megeszed az állatokat, az eredeti gabona energiájának 90%-át elveszíted, és így nemcsak kevesebb embert tudsz etetni a mezőgazdaság által, mint ahányan vannak, hanem ahogy kiderítették, sokkal több fosszilis üzemanyag energiába is kerül ennek az előidézése.

Dr. David Archer

 

Narrátor:

1 kg marhahús előállítása 8,4 liter benzinnek megfelelő energiát igényel. Ha mindezeket a költségeket tükrözné a termék ára, támogatások nélkül, akkor az USA-ban a legolcsóbb hamburger kilónként 78 dollárba kerülne.

 

NEM FENNTARTHATÓ

“Kérem, egyen kevesebb húst – a hús nagyon szén-igényes termék.”

Dr. Rajendra Pachauri, az ENSZ

Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének vezetője

 

Az ENSZ 2006 novemberében kiadta az egyik valaha általam látott legrémisztőbb dokumentumot, és az a római székhelyű Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Szervezet (FAO) volt, ami az ENSZ része. Kibocsátották ezt a dokumentumot; a címe „Az állatállomány hosszú árnyéka”. És miről szól? Arról a szerepről, amit az állattartás és az agro-business játszik, hozzájárulva a globális felmelegedéshez.

Lionel Friedberg, dokumentumfilm producer /forgatókönyvíró/

filmrendező, Emmy-díj nyertes producer & vegán

 

Narrátor:

A Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Szervezet (FAO) 2006-os jelentése azt találta, hogy az állattartás a teljes üvegházgáz kibocsátás nagyobb részéért felelős, mint a teljes közlekedési ágazat, az összes autó, repülő, busz és hajó együttvéve.

 

Nem az számít igazán, hogy mit teszel a benzintartályodba, hanem az, hogy mit teszel a tányérodra. És ez az, ahol megfékezhetjük és megfoghatjuk a globális felmelegedést.

Lionel Friedberg

 

A legolcsóbb húsok az ipari méretű tartásból származnak, ami más kérdéseket vet fel. Rengeteg víz, rengeteg szennyezés van, ami a nagyméretű állattartásból ered. Ezért a táplálkozás a táplálékláncon lejjebb olyan valami, amiről sok tudós egy növekvő globális populációban úgy érzi, hogy az fontos lenne.

Andrew Revkin, a The New York Times újságírója

 

Sok ok van arra, hogy azt gondoljuk, hasznos az áttérés az alacsony húsfogyasztásra. Az egyik az üvegházgázok; az állatállomány már az üvegházgáz kibocsátások 20%-a. Elnézést, a húsrendszer. Magában foglalja az állatokat, az állatok takarmányának megtermelését, a hús szállítását, a trágyát a takarmány, a hús előállításához.

Dr. Kirk Smith

 

Amikor jobban tudatosul benned az, hogy a döntésed az élelmiszerről az döntés az energiáról is, döntés a földről, döntés a vízről, akkor elkezdhetsz változtatni a viselkedéseden.

Andrew Revkin, a The New York Times újságírója

 

Általában, akik vegetáriánusok, vagy alacsonyabb a húsfogyasztásuk szintje, azoknak kisebb a szén lábnyomuk, egyszerűen mert az élelmiszerlánc alacsonyabb pontján étkeznek. Kevesebb élelmiszert kell megtermelni a számukra, hogy megkapják mindazt az energiát és élelmiszert, amire szükségük van.

Marley Tsongas, Climate Project előadó,

a világhírű környezetvédő Al Gore tanítványa

 

Valójában a kevesebb húsevés azt jelenti, hogy sok jó földet felszabadíthatunk a gabonatermesztés alól, és visszaadhatjuk az erdészetnek. Az tényleg lecsökkentené a CO2 kibocsátást.

Dr. Shaw C. Liu, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének tagja,

 a Környezeti Változások Kutatóközpontjának igazgatója, Formoza (Tajvan)

 

Narrátor:

A húsipar a metán és dinitrogén-oxid fő előállítója is. Ennek a két üvegházgáznak kisebb a mennyisége, de 23x, illetve 300x erősebbek, mint a CO2.

 

A metán kibocsátások legnagyobb egyedi forrása, az ember-okozta metán kibocsátásoké, az állattartás.

Dr. Kirk Smith,a globális környezeti egészségügy

 professzora, Kaliforniai Egyetem, Berkeley & vegán

 

A kérődző állatokból, mint a szarvasmarhából és birkából kiszabaduló metán olyan 86 millió tonnára rúg. További 18 millió tonna származik az állati ürülékből. Ez a teljes metán kibocsátás 37%-át teszi ki.

http://geosci.uchicago.edu/~gidon/papers/nutri/nutriEI.pdf

 

Tehát ez azt jelenti, hogy az összes többi jó dolog, amikről az emberek beszélnek, az mind szükséges: szert kell tennünk üzemanyagtakarékosabb autókra, takarékosabb villanyégőkre, kevesebbet utazni autóval, többet tömegközlekedéssel. Mind csodálatos tennivaló, de lényegében mind ki fognak törlődni, vagy hatástalanok lesznek, ha nem váltunk át növényi alapú étrendre.

Dr. Richard Schwartz, az Észa-Amerikai Zsidó Vegetáriánusok elnöke

 

Hacsak nem változtatunk étkezési szokásainkon, semmi más nem számít, mert a hús az, ami erdeink legjavát elpusztítja, a hús az, ami szennyezi a vizeket, a hús az, ami betegséget okoz, és oda vezet, hogy minden pénzünket kórházakra fordítjuk. Ezért ez az első döntés bárki számára, aki meg akarja menteni a Földet.

Maneka Gandhi, az indiai Parlament tagja,

 India  korábbi környezetvédelmi minisztere & vegetáriánus

 

EMBERTELEN

„Semmi sem lesz olyan hasznos az emberi egészségre, és növeli az élet fennmaradásának esélyeit olyan mértékben a Földön, mint a fejlődés egy vegetáriánus étrendre.”

Albert Einstein fizikus, 1921 Nobel-díjas

 

Narrátor:

Ching Hai Legfelsőbb Mester több mint két évtizeden át figyelmeztetett az ember húsevő szokására, és arra a széleskörű kárra, amit a környezetben, és végső soron az életünkben okoz.

 

A Földünk összeomlik, mert túl sok húst eszünk, valójában, vagy így kell látnunk, nagyjából. Tehát ha meg akarjuk menteni a bolygót, ha hirdetni akarjuk a törődést a környezettel, akkor vegetáriánusnak kellene lennünk. Nincs más tennivaló, igaz? És ez csak egy apróság az összes vakcinázással, és az összes vízzel, tiszta vízzel, meg ilyenekkel  összehasonlítva, amiket a húshoz felhasználnak. Már olvassátok az újságban, magazinban, TV-ben minden nap. Csak emlékeztetlek titeket, csak egy kis részére. De a hús étrend káros hatása nagyobb az életnél.

Ching Hai Legfelsőbb Mester

 

A klímaváltozás megoldása globálisan ismert. Véget kell vetnünk a fosszilis üzemanyagoktól való függőségünknek. Az egész bolygó működtetéséhez elegendő energiát tudunk előllítani, a Nap által nekünk adott energia kis százalékát felhasználva. Persze azt is fontos kiemelnünk, hogy milyen fajta ételt eszünk.

Mr. Wael Hmaidan, az Arab Klíma Kampány vezetője,

 a Független Aktivisták Ligájának ügyvezető igazgatója, Libanon

 

A vegánizmust elismerik, mint olyat, amit az emberek csinálnak, és ami egy teljesen megalapozott és egészséges életmód. Ha a klímaváltozás összefüggései közé behelyezed, akkor sokkal nagyobb sürgősséget nyer. Nem csak arról van szó, hogy fokozatosan megpróbáljuk jobbítani a világot néhány évszázad alatt. Annak a felismeréséről van szó, hogy ha nem csökkentjük az üvegházgáz kibocsátásunkat óriási mértékben, nagyon rövid időn belül, akkor tartósan károsítjuk, komolyan károsítjuk a környezetünket.

Andrew Bartlett szenátor, Queensland, Ausztrália

 

Azt ajánlanám, hogy váljunk meg a hús étrendtől, ami valóban nem fenntartható, és nemcsak erről van szó, a nyugati étrendből tudjuk, hogy a túl sok hús nem jó, ott van a szívbetegség és rák kérdése.

Dr. Jonathan Patz, az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület

 jelentéseinek fő szerzője, a környezetvédelem és egészségügy professzora

 

Narrátor:

A húsfogyasztás jelenlegi szintje közvetlen tényező egy sor modernkori egészségügyi problémánál. Mégis, miközben a hústermelés továbbra is óriási mennyiségű energiát, földet, vizet és élelmiszert emészt fel, a világ népességéből több mint egymilliárdnyian alultápláltságban szenvednek. Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) friss jelentése szerint azok szenvednek a legjobban, akik a legkevésbé járultak hozzá a klímaváltozáshoz, a legszegényebb gyerekek a világon. A jelentés szerint a klímaváltozás azzal a hatással járhat, hogy évente további 40 000-160 000 gyermek fogja életét veszíteni Dél-Ázsiában és Afrika Szaharától délre fekvő területén a növekvő szegénység és éhezés miatt. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) arra is figyelmeztetett, hogy a következő néhány évtizedben a klímaváltozás eredményeként akár egymilliárd ember is elveszítheti otthonát.

 

Minden tudományos ok miatt vegetáriánusnak kellene lennünk. És minden egészségügyi ok miatt, ismét, vegetáriánusnak kellene lennünk. És minden gazdasági ok miatt vegetáriánusnak kellene lennünk. És minden könyörületes ok miatt vegetáriánusnak kellene lennünk. És a mentsd meg a világot jelszó szellemében vegetáriánusnak kellene lennünk. Egy kutatásban kimutatták, hogy ha Nyugaton az emberek hetente egyszer vegetáriánusként étkeznének, minden évben megmentenénk 60 millió embert. Tehát légy hős, légy vegetáriánus. Mindenféle okból.

Ching Hai Legfelsőbb Mester

 

Most több mint tíz éve vegetáriánus vagyok, és a motivációim egyike valójában az volt, hogy tanácsadóként, kint a terepen láttam a mezőgazdasági ipar hatását; láttam tavakat, folyókat és talajt, amiket tönkretett az erős mezőgazdasági művelés.

Bonnie Swift, kanadai székhelyű környezetvédelmi

 tervező és tanácsadó cég alelnöke & vegetáriánus

 

Ha mind vegetáriánussá tudunk válni, akkor csökkenteni tudjuk a légkörben a szénkibocsátást, és megvédhetjük a Földet a szennyezéstől, a vágóhíd szemetétől, és a kegyetlenséget is kiküszöböljük, ami valóban a legfontosabb cél.

Rynn Berry, vegán, a “Híres vegetáriánusok”, és más könyvek írója

 

Biztosan, az emberi egészség szempontjából abszolút bizonyítékunk van a rákok terén, ha vegetáriánus/vegán étrendre váltasz; a British Medical Journal azt mondta, hogy ha vegetáriánus vagy, az esélyed arra, hogy életben leszel 5 év múlva (rákkal), 40%-kal megnő, és a saját nézetem az, hogy ez talán ennél sokkal több; de a vegetáriánus étrend bizonyosan harmonikusabb az emberi lények számára, úgy gondolom.

Dr. Eric Llewellyn, orvos, a Bristol Ráksegély Központ tanácsadója, Anglia

 

FENNTARTHATÓ, ERőFORRÁS-HATÉKONY, EMBERSÉGES, SZERETő

 

„Ahogy vetsz, úgy aratsz.”

Keresztény Biblia.

 

Narrátor:

A tudomány és a spiritualitás is leír egy alapvető törvényt: minden hatás kivált egy ellenhatást. Az idők során az emberek közösségeként hatalmas szenvedést hoztunk állati lakótársainkra. Egy természetellenesen elvett életet egy másik fog kompenzálni. A globális felmelegedés pusztítása a bolygó szintjén csak következménye lehet az ugyanolyan nagy léptékű, ártalmas, felhalmozódott tetteknek. Itt rejtőzik a globális felmelegedés alapvető oka.

 

Tehát egyszerűen abba kell hagynunk a gyilkolást. Egyszerűen abba kell hagynunk az állatok és ember gyilkolását. Abba kell hagynunk. És akkor hirtelen minden más világossá fog válni. Jobb technikai eszközöket fogunk találni, hogy az éghajlat problémáját kezeljük, a napfoltok kitörése akár abba is maradhat. Az óceánkitöréseknek csak úgy végük lehet. A tájfunoknak csak úgy végük lehet. A ciklonok csendben lesznek. A földrengések egyszerűen eltűnnek majd. Minden más egyszerűen békés életmódra vált, mert mi békét teremtünk, és akkor miénk lesz a béke. Béke nemcsak az emberek között, hanem az összes lakótárs között. Ezért hangsúlyozom egyre a vegetáriánus étrendet. Ez az emberi lény erkölcsi kódexe. Ez a nagyszerű emberként létezés jele.

Látod, hogy a húsos étrend nemcsak a mérgező gáz legnagyobb kibocsátását okozza a bolygó légkörébe, hanem sok egyéb költséggel jár. Add össze azokat, és akkor meg fogjuk látni az igazi választ. Sok ok van, ami negatív energiát juttat a bolygónk légkörébe, és tudod, miről beszélek. Amikor belépsz egy szobába, és valakik gyűlölik egymást, vagy téged gyűlölnek, az energiát úgy érzed, mint egy borotvaéles kést. Amikor egy kedves, boldog társaságba lépsz be, érezni fogod az életteli energiát, és a boldog energiát. Ez az, ami életünk boldogságát, vagy bánatát okozza, az energiák; a negatív energia, vagy a pozitív energia.

Ching Hai Legfelsőbb Mester, SOS Konferencia

 

Azt hiszem, meg kell értenünk, hogy az erőszak csak erőszakot szül. Az erőszak soha nem megoldás egy problémára, soha. Soha nem működik; csak több problémát hoz létre. És mivel ez ennek része, sokféle módon az állatok kérdését nem igazán látom külön kérdésnek. Mind annak az erőszaknak a részeként látom, ami egy olyan életmóddá vált, amit most mi mind elfogadunk.

Gary L. Francione, Jogász professzor,

Rutgers Egyetem, Jogi Kar, USA, Szerző & vegán

 

A jövő a fiatalabb nemzedékhez tartozik. Meg kell tanítanunk nekik, hogyan éljenek harmóniában belül, testben, lélekben, szellemben, aztán, hogyan éljenek harmóniában a természettel, ahol mi egy vagyunk a sok faj között; nincs jogunk megölni másokat. Tehát amint azért élünk, hogy tanuljunk, vagy harmóniában élünk önmagunkkal, harmóniában élünk a társadalomban másokkal, és a természettel, akkor el fogjuk érni a fenntartható fejlődést, ahol miénk az egész bolygó, hogy abban együtt éljünk.

Surendra Shrestha

 

Tehát mit tehetsz, hogy azzal változást érj el? Nagyon egyszerű, változást érhetsz el! Az étrended megváltoztatásával, és azzal, hogy békeszerető vagy, és békés, könyörületes életmódot folytatsz. És mindez arról szól, mit teszel arra a tányérra reggelire, ebédre, és vacsorára. Ez az, ahol változást érsz el.

Lionel Friedberg

 

Ez egy olyan nagy, könnyű dolog, amit az emberek egyénileg meg tudnak tenni. Nem kell hátradőlniük, és abban bízniuk, hogy a kormányok mindent rendbe fognak hozni. Nem kell hátradőlniük, és várniuk, amíg a tömegközlekedési rendszer javul; most meg tudják tenni. Még akkor is, ha az emberek jelentősen csökkentik, visszafogják, és keresik a vegán lehetőségeket, vagy a vegetáriánus lehetőségeket, minél nagyobb közösségi igény van rá, annál több lehetőség adódik, és sokkal könnyebb lesz megtenni.

Andrew Bartlett szenátor, Queensland, Ausztrália

 

A látomásom a jövőre egy tiszteletteljesebb világ a számunkra, mindannyiunk számára, hogy vegyük figyelembe, hogy valójában mind össze vagyunk kötve, és számít az, amit teszünk, és számít az energia, amit kibocsátunk és ha minden egyes ember közülünk figyelembe veszi ezt, és a napi tapasztalatainkhoz erre tényleg emlékezve állunk hozzá, akkor a világ egy nagyszerű hely lesz.

Debora Hart, a “Szülők felvonulása

 az éghajlat megmentésére” szervezője, Ausztrália

 

Amikor csak módomban áll, mindig vegetáriánus ételt fogok enni. Szerintem ez egészséges neked, és ez jó a környezetnek, és most a világnak is.

13 éves lány, San Francisco, USA

 

Nem kell szenvedned ahhoz, hogy vegetáriánus ételt egyél.

Apa fiatal lányokkal

 

Akik vegetáriánusok, valóban segítik a környezetet. Én nem vagyok vegetáriánus, de sok vegetáriánus ételt eszek. Szerintem ez olyasmi, amit mindannyian meg tudunk tenni.

David Miller, Toronto polgármestere

 

Narrátor:

Az aggódó médiacsoportoknak, filmgyártóknak, és kormányzati vezetőknek köszönhetően a közvélemény most jobban tájékozott, mint eddig valaha a globális felmelegedés és az étrend közti erőteljes kapcsolatról.

 

A Légy Vega a Globális Felmelegedés Ellen Kampányuniója mindenkit arra sürget, hogy a vegetáriánus étrend elfogadásával állítsa meg a felmelegedést, és mentse meg a Földet. A húsevés elavult; a szabály mára a Föld megmentése.

CTS, formozai (tajvani) televíziócsatorna

 

Ma, ha csökkenteni akarjuk a CO2 kibocsátást, a vegetáriánus életmód feltétlenül egy nagyon hatékony mód erre. A vegetáriánus étrend és a húsos étrend között a CO2 kibocsátásban van a különbség, ami majdnem 3-szor olyan magas a húsos étrend esetében. Továbbá, a vegetáriánus étrend nagyon jó az egészségünkre nézve.

Hau Lung Bin, Taipei város polgármestere

 

Ez csak egy világkörüli út kezdete a könyörületről.

Marianne Thieme, a holland Parlament tagja,

 az Állatokért párt elnökasszonya & vegán

 

Mentsük meg együtt a bolygót.

Kislány, Első New Yorki Büszke Vega Felvonulás, 2008

 

Látod az összes szempontból, az összes konkrét bizonyítékból, amit az ENSZ kutatás ad nekünk, és a tudósoktól származó tudományos bizonyítékból, az erkölcsi kötelességről nem is beszélve.

Azt gondolom, először: abba kell hagynunk minden gyilkolást, ahogy az előbb említettem. Abbahagyjuk az összes gyilkolást, abbahagyunk minden károkozást embereknek és állatoknak egyaránt.

Másodszor: abbahagyjuk minden állati termék fogyasztását.

Harmadszor: bátorítjuk az erényesebb életmódot, felülről kezdve, ami azt jelenti, hogy maguktól a vezetőktől kezdve. Tudom, hogy óriásit kérek, de mivel kérdeztétek, meg kell mondanom az egyetlen megoldásokat, amiket követnünk kell.

Negyedszer: az embereket jobban vallásos irányba fordítjuk, ami azt jelenti, többet kellene emlékezniük Istenre. A kormányoknak részt kell venniük, ne mondjuk, hogy a politika elkülönül a vallástól. Bátorítaniuk kell az embereket, hogy többet járjanak templomba, vagy többet imádkozzanak otthon együtt, olvassák a szentírásokat. Hogy tényleg tanulmányozzák, amit Jézus mondott nekik. Hogy tényleg gyakoroljuk, amit Buddha mondott nekünk. Hogy tényleg gyakoroljuk, amit Guru Nanak mondott nekünk, amit Mohammed Próféta akar, hogy megtegyük. Igazán tanulmányoznunk kell a vallásos szentírásunkat, és gyakorolnunk, amit abban tanítanak, nem csak olvasnunk.

És ötödször: meg kell bánnunk, és imádkoznunk a Menny kegyéért. Kérnünk kell a Menny és az összes lény megbocsátását mindazért a kárért, amit okoztunk nekik. És az egész világ erőteljes közös, pozitív és szerető ereje vissza fogja verni azt a sötétséget, ami közeledik felénk, amivel most jelenleg szemben állunk. Minden tudományos fejlődés ellenére, minden eszköz, fizikai eszköz ellenére, ahogy próbálunk felemelkedni, a gazdálkodási módszerek, vagy az alkalmazkodás a klímaváltozáshoz, hosszú távon nem fog sikerülni, ha a spirituális értékünk nem éri el az embertől elvárt értéket, vagyis, nem felel meg a Menny értékrendjének.

Meg kell fordítanunk az életünket. Kell. Nem azt mondom, hogy bárki kövessen engem, nem, nem, nincs rá szükség. Csak tanulmányozd a szentírásodat, és aszerint cselekedj. Az összes szentírás azt mondja nekünk, a világ vallásainak összes szentírása azt mondta nekünk, hogy szeretnünk kell egymást, könyörületesnek kell lennünk minden lény iránt, beleértve az állatokat. Ez minden, könyörület. Egymás szeretete, és könyörület. Ez nagyon egyszerű, szeretet. Szeresd felebarátodat, szeress mindenki mást, szeresd az állatokat. Amikor szeretünk, akkor nem ártunk, amikor szeretünk, akkor nem gyilkolunk. Az egyetlen vallás a Szeretet. Az egyetlen egyszerű megoldás a Szeretet, ez minden. Követnünk kell a szívünket.

Ching Hai Legfelsőbb Mester, SOS Konferencia

 

Globális Felmelegedés - Tudomány és Megoldás - 1. rész

 

Idézet

A váltás a vöröshúsban gazdag étrendrõl a növényi alapú étrendre nagyjából olyan csökkenést jelent a szén kibocsátásban, mint a váltás egy Chevrolet Suburban városi terepjáróból egy Toyota Prius hibridautóra.

Lester Brown, az Earth Policy Institute alapítója és elnöke

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok