Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Amerikai és kanadai kutatók a közelmúltban jelentést közöltek a bálnavadászatnak az óceán szénciklusára gyakorolt hatásáról a nemzetközi Public Library of Science-ben, megjegyezve, hogy az utóbbi 100 év bálnagyilkolása több százmillió tonnányi szén-dioxidot juttathatott a légkörbe.

A tanulmány kutatója, Dr. Andrew Pershing az USA Maine Egyeteméről azt mondja, hogy „a bálnák az óceán erdői”, és megállapította, hogy a bálnafélék szenet tárolnak hatalmas testükben. Ha egy bálna természetes módon meghal, a szenet az óceán mélyére viszi, akár több száz évig is távol tartva a légkörtől. Azonban amikor a bálnákat megölik, ez a szén felszabadul. Ezzel a tudósok még egy okot szolgáltatnak arra, hogy a nagyhal és bálna populáció helyreállítása miért elsődleges fontosságú a tengeri ökoszisztéma és bolygónk egyensúlyához.

Őszinte köszönetünk Dr. Pershingnek és kutató kollégáinak az USA-ban és Kanadában. Kívánjuk, hogy az önökéhez hasonló törekvések segítségével értékeljük a természet bonyolult harmóniáját, és ezáltal mélyebben tiszteljük és óvjuk minden lény életét.

 

(Supreme Master Television, 2010. szept. 19.)

Idézet

És ha kevesebb húst eszel, egészségesebb leszel, csakúgy, mint a bolygó!

Dr. Rajendra Pachauri, az IPCC elnöke

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok