Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Amerikai és kanadai kutatók a közelmúltban jelentést közöltek a bálnavadászatnak az óceán szénciklusára gyakorolt hatásáról a nemzetközi Public Library of Science-ben, megjegyezve, hogy az utóbbi 100 év bálnagyilkolása több százmillió tonnányi szén-dioxidot juttathatott a légkörbe.

A tanulmány kutatója, Dr. Andrew Pershing az USA Maine Egyeteméről azt mondja, hogy „a bálnák az óceán erdői”, és megállapította, hogy a bálnafélék szenet tárolnak hatalmas testükben. Ha egy bálna természetes módon meghal, a szenet az óceán mélyére viszi, akár több száz évig is távol tartva a légkörtől. Azonban amikor a bálnákat megölik, ez a szén felszabadul. Ezzel a tudósok még egy okot szolgáltatnak arra, hogy a nagyhal és bálna populáció helyreállítása miért elsődleges fontosságú a tengeri ökoszisztéma és bolygónk egyensúlyához.

Őszinte köszönetünk Dr. Pershingnek és kutató kollégáinak az USA-ban és Kanadában. Kívánjuk, hogy az önökéhez hasonló törekvések segítségével értékeljük a természet bonyolult harmóniáját, és ezáltal mélyebben tiszteljük és óvjuk minden lény életét.

 

(Supreme Master Television, 2010. szept. 19.)

Idézet

Gyorsabban kell mozdulnunk, hogy választ adjunk a kihívásra? Igen! Mert kevesebb időnk van, mint gondoltuk.

Hilary Benn, angol környezetvédelmi miniszter

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok