Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Az óceán sok korallzátonyához hasonlóan a mexikói Cancuntól Hondurasig terjedő közép-amerikai Chitalesből vészes tempóban tûnik el az élet.


A pusztulás egyik oka a klímaváltozás, ami melegíti és savasabbá teszi az óceánokat, míg a mezőgazdaság hordalékából és szennyvizéből eredő szennyezés a túlhalászással együtt ezt csak tovább gyorsítja. A Global Coral Reef Monitoring Network arról számol be, hogy a Karib-tenger régiójában csupán az utóbbi három évtizedben az élő korall 80%-kal lett kevesebb. Figyelemre méltó szépségükön túl a korallzátonyok hurrikánok idején pufferzónát alkotnak a parti városok számára, és pótolhatatlanok a halak nevelkedésében.

(Reuters.com)

Idézet

A CO2 nem olyan rossz, mint a lelkiismeret betegsége. És nem olyan rossz, mint olyan sok vizet fordítani az állatok tartására, a földterület pusztítása, az erdők kivágása, és még a szállítás is. Ha vegetáriánus ételeket eszünk, akkor meg tudjuk tartani az összes repülőgépet, autót, vonatot, akár mindent, ahogy szoktuk.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a húsfogyasztásról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok