Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Drasztikusan vissza kell szorítani a hús- és tejfogyasztást, az éghajlatváltozás leküzdése érdekében ötödével kell csökkenteni az elfogyasztott marha-, bárány- és tejtermékmennyiséget – írja a BBC a brit kormány hivatalos tanácsadó testülete, a Klímaváltozási Bizottság új tanulmányára hivatkozva. A dokumentum szerint ebben a kérdéskörben.

a közintézményeknek kellene mutatniuk az utat, és minden étkezés mellé egy növényi alapú alternatívát biztostani.

Ha az emberek nem hajlandóak csökkenteni a hús- és tejtermékek fogyasztását, akkor pedig adókat kell kivetni. A készítők szerint képtelenség teljesíteni a kormány 2050-re vállalt kibocsátási kötelezettségeit, ha nem változtatnak az emberek jelentősen az étkezésükön, a földhasználaton és a gazdálkodáson.

A tervek szerint az Egyesült Királyság területén sokkal több erdőre van szükség, 2050-re a jelenlegi 13 százalékról 17 százalékra kell növelni az erdős területek arányát, és a hegyvidéki tőzeges lápoknak is legalább a felét helyre kell állítani. 

A gazdák nem értenek ezzel egyet, szerintük egészen egyszerűen be kell látni, hogy az angol időjárás az állattartásra alkalmas, a növénytermesztésre nem, vagy csak olyan áldozatok árán, amik szintén terhelik a környezetet.

 

Forrás:

 

Kapcsolódó cikkek:

Idézet

Akik vegetáriánusok, valóban segítik a környezetet. Én nem vagyok vegetáriánus, de sok vegetáriánus ételt eszek. Szerintem ez olyasmi, amit mindannyian meg tudunk tenni.

David Miller, Toronto polgármestere

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok