Klímaváltozás, Globális felmelegedés

A CO2 nem olyan rossz, mint a lelkiismeret betegsége... El kell képzelnetek egy pozitív világot, a Mennyet a Földön, amilyennek azt akarjátok. - Ching Hai Legfelsőbb Mester a globális felmelegedés különböző aspektusairól.

 

 

Az alábbiakban egy összeállítást olvashatunk korunk egyik legnevesebb humanitáriusának és spirituális tanítójának, Ching Hai Legfelsőbb Mesternek a közelmúltban, a Supreme Master Television műsoraiban elhangzott nyilatkozataiból.

 

 Ching Hai Legfelsőbb Mester a spirituális bölcsesség és iránymutatás, a feltétel nélküli szeretet és együttérzés élő megtestesítője, világszerte elismert emberbarát, művész, és spirituális tanár. További információ: www.kozvetlenkapcsolatistennel.hu

 

LM*: Van valami, amit szeretnék elmondani nektek a bolygó védelméről. Még ha a lakosság fele, a bolygó egész lakossága, mindenki csak félig vegetáriánusan enne, akkor már meg tudjuk menteni a bolygót. Ez a legjobb, a leggyorsabb mód, mert a hús nem csak a földről szól. A vízről van szó, a gyógyszerről, energiáról, a szállításról. A szállításból származó szennyezésről, mindenről, és a lelkiismeretről - az embereket beteggé teszi. Szóval, ha el tudjátok mondani az embereknek, hogy legyenek vegetáriánusok, az a legjobb dolog, amit megtehettek értük, és a bolygóért. Megtarthatjuk akár az összes repülőgépet is, megtarthatjuk az összes autót. Minden mostani dolgot megtarthatunk, mert a CO2 nem olyan rossz, mint a lelkiismeret betegsége. És nem olyan rossz, mint olyan sok vizet fordítani az állatok tartására, a földterület pusztítása, az erdők kivágása, és még a szállítás is. Ha vegetáriánus ételeket eszünk, akkor meg tudjuk tartani az összes repülőgépet, autót, vonatot, akár mindent, ahogy szoktuk.

Még csak a kormányra sem kell támaszkodni, mert a kormány nem mindig képes mindent megtenni. A kormány például nem tilthatja meg az embereknek, hogy húst egyenek. Talán megtehetik, de nem akarják megtenni. Ezért az a legjobb, ha egyénenként mentjük meg a bolygót. Csak legyetek vegetáriánusok, takarítsatok meg sok metán gázt, és sok szállításból származó szennyeződést és vizet, a földet, és azokat a földeket meg tudjuk művelni.

Tudjátok, mindenki számára van elég étel. És azzal az étellel, amivel az állatokat etetjük, az éhezőket etethetnénk. Soha nem lennénk éhesek. Az egész bolygót táplálni lehetne, ha az emberek vegetáriánusok lennének. És akkor akár minden stílust megtarthatunk, amink most van. Mint a repülőgépeket. Meg tudjuk tartani. Persze az a legjobb, ha nem tartjuk meg. De mégis, még akkor is, ha van autónk, repülőnk vonatunk, és mindezek, de vegetáriánusok vagyunk - úgy értem, a bolygó népe vegetáriánus - akkor még meg tudjuk menteni a bolygót. De ezt nem mindenki tudja. Mondd el, akinek csak tudod, hogy megmentsük a bolygót.

 

T*: Más bolygók szembesültek globális felmelegedési válsággal, ugyanolyannal, mint a miénk. Azok a bolygók, amik meg tudták állítani a globális felmelegedést, azok konkrétan mit tettek?

 

LM: Ugyanazt, mint amit mondok nektek. Térj vissza az eredeti szerető és erényes önmagadhoz. Légy vega, légy zöld, és imádkozz. Meditálj.

 

Bemondó: Közben, figyelembe véve a korlátozott időnket, Ching Hai Legfelsőbb Mester arra emlékeztet minket, hogy mozgósítsuk vezetőink hatalmát, a megoldás lényeges és hatékony részeként.

 

LM: Ezt nyíltan kell támogatniuk, és felismertetniük az emberekkel, hogy sürgős a bolygónk megmentése, azáltal, hogy vegetáriánussá válunk, és zöld politikát követünk. A kormány, a média, a nagy hatalmú emberek, akik döntéseket tudnak hozni és hatni az emberekre, azoknak segíteniük kell.

 

T: Van egy elmélet a kritikus tömegről, ha azt elérjük, akkor a mozgás mintegy önmagát hajtja előre. És arra vagyok kíváncsi, milyen messze vagyunk ennek a kritikus tömegpontnak az elérésétől, vagy elértük-e már?

 

LM: Nem, nem értük el. Sajnálom. De talán hamarosan el fogjuk érni. Talán fél éven belül, ha keményen dolgozunk, ha mindenki más keményen dolgozik, ha a kormányok segítenek, ha a média segít, ha minden más szervezet tényleg szorgalmas, hogy ezen az ügyön dolgozzon, terjessze a sürgősséget, és terjessze a vegetáriánus megoldást, hogy segítsük a bolygó fennmaradását. Akkor talán elérhetjük fél év alatt. Csak hogy elérjük azt a kritikus tömeget.

 

T: Arra voltam kíváncsi, mi fog történni a Földdel 2009 végéig?

 

LM: Most több időt nyertünk, ahogy többen csatlakoznak a vegetáriánusok köréhez, és mostanában sok rossz karmát eltávolítottak. És az emberek próbálnak zöldebbek is lenni, újra hasznosítanak, fákat ültetnek, mértéktartók mindenben, amit használnak, jobban segítik egymást, több a tolerancia, több a béketárgyalás. És minél többen csatlakoznak a vegetáriánus étrendhez, az fontosabb, azt jelenti, kevesebb rossz karmánk lesz, és több időt fogunk nyerni. Tehát legyetek pozitívak. Még a kormányok, és sok csoport is zöld lesz, és vegetáriánusok.

Talán hosszabb időnk lesz. És most azt akarom, hogy arra is jobban összpontosítsatok, milyennek akarjátok a világot. Például vegetáriánusnak, zöldnek, jónak. De még folytatjátok a munkátokat, például a szórólap osztást, meditálást, imádkozást, egymás segítését, mások segítését. Közben nagyon pozitív a látomásotok és hozzáállásotok. A dolgok egyik napról a másikra megváltozhatnak. Ki tudja? Igen, megtörténet!

 

T: Mostanában hallottam általános iskolásokat, akik arról beszéltek, mik akarnak lenni, ha felnőnek. És az egyik válasz az volt, “Nem leszünk akkor életben a globális felmelegedés miatt, ezért mi értelme válaszolni?” És csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen bátorítást tudsz adni a gyerekeknek, akik tehetetlennek érzik magukat a globális felmelegedés miatt?

 

LM: Mondd nekik, hogy legyenek pozitívak. Mondd neki, hogy őrizzék meg a reményt, és legyenek vegák. És légy szíves, legyenek zöldek, és tegyenek jó dolgokat. Akkor a Menny vigyázni fog rájuk. És lesz még jövőnk. Mondd nekik, hogy mindig minden megváltozhat. Tehát ez a hozzáállásukon múlik, mindenki más hozzáállásán és hozzájárulásán múlik. Ha mind vegák lesznek, és bátorítanak mindenki mást, akkor a dolgok ragyogóan fognak kinézni.

 

T: Hogyan állíthatjuk vissza a jeget  a természet rendje szerint, ha meg tudjuk állítani a globális felmelegedést; és ha ez lehetséges, mennyi ideig fog tartani? Köszönöm.

 

LM: Ha minden ember vegetáriánus, akkor a karmikus következmény változni fog, és a természet automatikusan vissza fogja állítani az egyensúlyát; ez vagy lassú lesz, vagy gyors. Tőlünk függ. Tegyük fel, az emberek lassúak a vegetáriánussá válásban, és túl lassan cselekszünk, akkor talán 2 év; az csak 100 hetet jelent. És a gyorsabb 2 hónap lesz; az 8 hetet jelent. Majdnem azonnal látni fogjuk a változást.

 

LM: Csak mentsd meg először a bolygót, és a dolgok változni fognak utána. Nem te vagy egyedül, aki megmentheti a bolygót; az emberek azok, akik megváltoztatják a tudatosságukat. Ha vegák lesznek, zöldek lesznek, jót tesznek, akkor az azt jelenti, hogy jobbak lesznek; a tudatosságuk felemelkedett egy magasabb szintre. Akkor persze megérdemlik a Földet. Tovább élhetnek itt ők, és a gyerekeik, unokáik, dédunokáik, stb. Akkor az emberek a tudatosság egy magasabb szintjén lesznek, és a dolgok világosabbak lesznek a számukra, és mindenki számára. Békében és szeretetben fogunk élni. El kell képzelnetek egy pozitív világot, a Mennyet a Földön, amilyennek azt akarjátok. El kell képzelnetek a nemesebb világot, a pozitív világot, a gyönyörű világot, a Mennyei világot. A világ megmentése egy könyörületes tett.

 

T: Létre lehet-e hozni egy spirituális pajzsot a Föld felett és körül, hogy kiküszöböljük az alacsonyabb tudatosságot? Tudom, hogy mi meditálunk; ez egy személyes pajzs. Létre lehet-e hozni globális pajzsot?

 

LM: Ha egyes emberek nem változtatnak az alacsony szintű felfogásukon, akkor nincs lehetőség pajzsra. Nem védhet pajzs a rossz karma következményétől. Nincs alku a karmikus világtörvényben. Ha létrehozhatnánk pajzsot, azt Isten már megtette volna. Vagy az összes szent már megtette volna. Megtesszük, amit tudunk, hogy pajzsot adjunk az embereknek. Személyes pajzsot! Aztán később nincs is szükség több pajzsra. Nincs balsors, nincsenek negatív események, semmi. A Mennyben fogsz élni legalább, és biztonságban. Tehát csak a negatív szokások kijavítása segíthet ennek az úgynevezett pajzsnak a létrehozásában. Az embereknek át kell váltaniuk egy jobb, nemesebb mentalitásra. Ez az egyetlen pajzs, amink lehet.

 

Ms. Chen Yalin (a formózai [tajvani] Sanlih Entertainment Television producere, főszerkesztője és hírolvasója): Tehát látod a földönkívülieket is?

 

LM: Igen, néhányat, csak hogy azt mondjam, “szia”.

 

Chen: Tudomásom szerint a testük különbözik a miénktől, igaz?

 

LM: Igen. Némelyik más, némelyik nagyon szép, némelyik nem olyan szép. Némelyik kedvesebb, mint mi, némelyik nálunk kevésbé kedves.

 

Chen: Nálunk kevésbé kedves, tehát nekik is többet kell gyakorolniuk?

 

LM: Igen, igen. A földönkívüliek nem feltétlen gyakorolnak jobban, mint mi. Nem feltétlen van így. Attól függ, honnan jön, és vajon jó-e a tanítója, vagy nem, a spirituális tanítója. Melyik bolygóról akarsz tudni? Mondd meg, és megmondom neked. Melyik bolygó lényeiről akarsz tudni? A Hold vagy a Nap? (A Mars.) Mars? (Igen.) A Mars, ők egészen kedvesek, nem olyanok, mint amit gondolunk róluk, hogy olyan összeférhetetlen népek. Nem.

 

T: Minden alkalommal, hogy egy civilizáció a csúcsra jutott, katasztrófa történt. Például globális felmelegedés vagy vulkánkitörések, és elpusztított mindent, amit az összes ember elért, nyoma sem maradt. De most, hogy a bolygónk a tudatosság magasabb szintjére emelkedett, azt jelenti-e ez, hogy a civilizáció nem lesz többé teljesen eltörölve, és a spirituális és tudományos sikerek meg fognak maradni?

 

LM: Nem mindig az a helyzet, hogy amikor a világ eléri a civilizációja csúcsát, akkor a bolygó el fog pusztulni, és minden elpusztul, amit elértek. Ez nem így van. Talán a mi világunkban, de nem minden világban. Ez a pusztulás csak akkor történik meg, amikor a technológiai fejlődésünk előrébb tart, mint a spirituális haladás. Tehát mivel a világunk, mint egész, nem emelkedett fel eléggé. Vagyis még mindig küzdenek, hogy megszabaduljanak bizonyos káros szokásoktól, és kevésbé pozitív maradványoktól.

 

Még ideálisabb, ha a spirituális és tudományos fejlődés kéz a kézben halad. Akkor soha nem fog pusztulás bekövetkezni. Mert az emberek eléggé megvilágosodottak lesznek, hogy kezeljék a technológiai fejlődést, anélkül, hogy kárt okoznának a környezetükben és az életükben, és mások életében, akik ugyanazon a bolygón vannak. Tehát a lényeg az, hogy fejlesztenünk kell a spirituálist is. Amikor a spirituális tudatosság a bolygón az összes embernél fejlődik, akkor azt a bolygót civilizált bolygónak hívjuk.

 

LM: A probléma gyökerét kell megragadnunk. A probléma gyökere a globális felmelegedés oka, és ez a gyökér a lakótársaink iránti kíméletlenségünk. És a környezetünkkel szemben is kíméletlenek vagyunk. Tehát ahhoz, hogy megoldjuk a problémát, amivel most szembesülünk, a tetteinket kell megfordítanunk. Kedvesnek kell lennünk lakótársainkhoz.

 

T: A sok támogató program eredményeként, amik a környezetvédelmet és ökológiát segítik, Németország a fenntartható energia felhasználásának egyik vezető országa. 2007-ben fenntartható energia tette ki az ország teljes energiafogyasztásának 14,2%-át. (LM: Csodálatos!) Csak azt szeretném tudni, hogy ennek a fejlődésnek van-e valami köze a tudatosság fejlett állapotához, vagy ez csak anyagi nyereség ezekből a programokból?

 

LM: Van köze a fejlett tudatossághoz, hogy az emberek most megértik a bolygónk problémájának sürgősségét. Ezért megtesznek mindent, ami tőlük telik, hogy fejlődjenek, feltaláljanak új technológiákat, nagyobb kényelmet és fenntarthatóságot nyújtsanak a bolygónak, ami nagyon jó. Amíg az jó a bolygónak, addig bravó! Amúgy is pénzt kell keresniük, és rengeteget fognak keresni, ha ezt csinálják. Mert jelen pillanatban ez bejön, ez egy igazi létszükséglet, és áldás egy ilyen nemes vállalkozást folytatni.

 

Bemondó: Egy nemrég lezajlott videókonferencia során Ching Hai Legfelsőbb Mester a következő választ adta a kérdésre, hogy miért kellene tartózkodnunk a halak kizsákmányolásától.

 

LM: Mert a halászat kimeríti a bolygó ökoszisztémáját is. Bebizonyították, hogy a szardíniák túlhalászása sok halott zóna kialakulásával járt. Talán azért vannak ott, hogy oxigénnel lássák el az óceánt, életet adjanak néhány másféle fajnak, vagy tisztítsák a környezetet. Bármilyen fajt hagyott Isten a bolygón, azoknak elvégzendő dolguk van. Pont úgy, mint az embereknek,

nekünk van elvégzendő dolgunk. Az állatoknak van elvégzendő dolguk. Még az olyan kis halaknak is, mint a szardíniáknak, van elvégzendő dolguk. Csak az emberek gondolják azt, hogy az csak egy kis hal; azt gondolják, hogy haszontalan, ezért kihalásszák, és megeszik őket. De nagyon, nagyon hasznosak az ökoszisztémánkra és a bolygónk egészségére nézve, és következésképp az emberek és a rajta lévő összes lény egészségére nézve.

 

T: Mester, beszélgetésekből tudom, hogy az emberek ismerik a globális felmelegedés témáját, mert mindenkinek van erről valami mondanivalója. (Igen.) De hogyan áll mindez össze, az ok és okozat nem tűnik nyilvánvalónak. A kérdés: Tényleg arról van-e szó, hogy az emberek információhiányban vannak, vagy vannak más tényezők, amiket figyelembe kell venni?

 

LM: Sok dolog van. Az egyik az információ hiánya. A másik dolog, hogy az emberek szokásait nehéz kitörölni. További dolog, hogy nem tudnak semmit az állatok megölésének rossz következményéről. Nem ismerik az életek megmentésének, és a könyörületességnek az előnyét, az embereken kívül más lények iránt is. Még azt sem tudják, hogy a húsevésnek, vagy az állati étrendnek bármi köze van a globális felmelegedéshez.

A kormánynak és a médiának segítenie kell, hogy a világ építő jellegű híreiről beszámoljon az embereknek, hogy ők tanultak és informáltak legyenek. Mert az ő joguk is, hogy tudjanak róla. Megveszik az újságot. Adót fizetnek. Megválasztják a kormányt abban bízva, hogy a kormány számukra a legjobbat teszi, vagy a jobb, legjobb helyzetekhez vezeti el őket. És az emberek bíznak a médiában. Ezért vesznek minden nap újságot, hogy elolvassák. Ezért nézik minden nap a televíziót, hogy lássák, mi történik. Ezért a médiának el kellene látnia a nemes feladatát, tájékoztatni az embereket, ami jó nekik.

 

*LM: Legfelsőbb Mester

T*: Ching Hai Legfelsőbb Mester Nemzetközi Egyesület tagja

 

A Globális Felmelegedés Egy Spirituális Mester Szemével - 1. rész

A Globális Felmelegedés Egy Spirituális Mester Szemével - 3. rész

 

Idézet

Ezt nyíltan kell támogatniuk, és felismertetniük az emberekkel, hogy sürgős a bolygónk megmentése, azáltal, hogy vegetáriánussá válunk, és zöld politikát követünk. A kormány, a média, a nagy hatalmú emberek, akik döntéseket tudnak hozni és hatni az emberekre, azoknak segíteniük kell.

Ching Hai Legfelsõbb Mester a kormány és média feladatáról

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok