Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Image

"A világ népei soha nem tapasztaltak ilyen felfordulást, eseményt korábban." "Nem kell feláldoznunk semmilyen gazdasági vagy társadalmi fejlődést." "A vegetáriánusság nagyon fontos." - Ching Hai Legfelsőbb Mester a klímaváltozásról.

Az alábbiakban egy összeállítást olvashatunk korunk egyik legnevesebb humanitáriusának és spirituális tanítójának, Ching Hai Legfelsőbb Mesternek a közelmúltban, a Supreme Master Television műsoraiban elhangzott nyilatkozataiból.

 

Ching Hai Legfelsőbb Mester a spirituális bölcsesség és iránymutatás, a feltétel nélküli szeretet és együttérzés élő megtestesítője, világszerte elismert emberbarát, művész, és spirituális tanár. További információ: www.kozvetlenkapcsolatistennel.hu

 

Videokonferencia, Hamburg, Németország, 2008. július

 

T*: Hogy lehet az, hogy a természetben történő változások mértéke észrevétlenül zajlik?

 

LM*: Mit gondolsz, miért nem veszik észre a változásokat?

 

T: Talán, mert nem akarják észrevenni. Mert a mindennapos beszélgetésekben soha nem bukkan fel; az emberek nem kedvelik a témát.

 

LM: Nos, több dolog van. Talán túlságosan elfoglaltak, hogy erre gondoljanak. Túl elfoglaltak, az első. A második, hogy nincs elég információjuk a kormányoktól vagy a médiától, vagy aki a klíma figyelésére van kijelölve, hogy értesítse az embereket is. Ez kettő az okokból, de lehet még több ok is.

Egy másik ok a karmikus akadály, hogy az illúzió királya el akarta pusztítani a bolygót anélkül, hogy előre értesítette volna az embereket, vagy tájékoztatta volna őket erről. El akarja pusztítani az emberi fajt valami okból, hogy megkaparinthassa őket, a lelkeket, és folyamatosan uralkodjon felettük. Mert ha az emberek gyorsan felébrednek és tudják, hogyan reagáljanak, akkor talán meg tudják menteni a bolygót és folytatják az erényes életüket, ami hozzájárul a világ megőrzéséhez. Tehát a Maya mindent megpróbál, hogy az embereket mindig elfoglalja. Az egy másik dolog.

Fizikai értelemben, a világ népei soha nem tapasztaltak ilyen felfordulást, eseményt korábban. Még ha talán tudják is valahogy, még egyesek, akik tudnak is erről, tájékozottak ez ügyben, még akkor is zavarodottak és döbbentek a tekintetben, hogy mit tegyenek. Ti tájékozottak vagytok. Spirituálisan jól képzettek. Intelligensek vagytok. És mondtam nektek sok dolgot, amiről sokan nem is tudnak. És aztán ti elkezdtek kutatni az Interneten és hozzájuttok mindenféle információhoz. Akkor minden nap egyre többet tudtok erről.

De még a magazinunkban, a Supreme Master Magazinban is olvastam, múlt hónapban, a múlt héten, a tanítványok kimennek és osztják a szórólapokat az utcán. És egy ember, megállította az autóját, és ez ráadásul Nyugaton volt - nem egy távoli területen, mint az afrikai dzsungel vagy az oroszlánbarlang vagy bármi ilyesmi - a főváros kellős közepén, és az ember csak leállította az autót és odament a gyakorlótársakhoz, akik osztották a szórólapokat, és azt mondta nekik, „Uram, tudom, hogy a bolygó veszélyben van, de mégsem tudom, mit tegyek.” ők sem tudják, mit tegyenek! Mert nem sok tájékozott ember van. Ezért könyörgök egyfolytában a kormánynak és az újságoknak: „Kérem, tegyenek valamit, kérem, segítsék az embereket.” Mert nekik megvannak az eszközeik, övék a hatalom, a kezükben vannak az eszközök, hogy ezt megtegyék.

 

T: Mester, miért nem segítenek a magasabban fejlett földönkívüli lények a bolygó megmentésében?

 

LM: Ez jellemző az emberekre. Mindig csinálnak valamit, bármit, és aztán, amikor valami rossz, azt mondják, „Ó, nem, nem fogom feltakarítani. Valaki más, miért ne? Nagyobb erejük van, hatalmasabbak, több a pénzük, bármi.” Nem! Mindegyikünk felelős a tetteinkért és a következményekért. Most ezért kérek mindenkit, hogy térjen vissza a vegetáriánus étrendhez. Nem rád értem; neked már megvan, és köszönöm neked, és büszke vagyok rád.

Az első válaszom a kérdésre: Miért kell segíteniük nekünk? Mi csináljuk a rendetlenséget, mi takarítjuk fel, nem? Nagyok vagyunk, nem? (Így igaz.) Nagy emberek vagyunk, felnőttek vagyunk, ezen a bolygón vagyunk, nem tudom, hány millió éve. Meg kellett volna tanulnunk mostanra. Nagyok vagyunk. Olyan sok Mester, tanár jön ide, és tanítja nekünk a bölcs dolgot, tanultak is vagyunk. Tehát nem ülünk itt, és várjuk, hogy bárki idejöjjön, és rendet tegyen utánunk! Nem, nem vagyunk babák! Amikor babák vagytok, az anyátok eltakarítja utánatok a pelenkát, igaz? Most arra számítasz, hogy az anyád jöjjön, és a WC-det is kitakarítsa? Nem. (Nem.) Ez nem logikus. Ez az egyes számú.

A kettes számú: Felelj nekem, tegyük fel idejön az UFO, pont a Hamburg Központba. Talán már mindannyiótoknak szóltam valahogy, hogy rendben, lehet, hogy ők jók. És kedvesen üdvözlitek őket, vegetáriánus ételt adtok nekik, és valami innivalót, stb. De a szomszédotok a rendőrt fogja hívni. És hamarosan ti, és az összes UFO ember meg lesztek bilincselve, és együtt mentek a rendőrőrsre, hogy válaszoljatok mindenféle kérdésre, amit nem is tudod, hogyan válaszolj meg. (Igen.)

És jönni fog a tudós. Néhány jó tudós esetleg oké. Néhány rossz, meg fogják szúrkálni a bőrüket, vagy megműtik őket, vagy szurit adnak nekik, hogy elkábítsák. Aztán vért vesznek tőlük, ha van nekik, és kísérlet tárgyává teszik őket, vagy akár meg is ölhetik őket, néhány olyan kísérlettel, mint amit az állatokkal csinálnak a laboratóriumban. Garantálod a biztonságukat? Ha igen, akkor kérem őket, hogy jöjjenek. Igen? Tudod garantálni a biztonságukat? (Nem.) Nem. Nagyon jól ismersz minket; nagyon jól ismered a bolygónk lakóit. És ők nagyon jól ismerik. Ezért nem tudnak segíteni rajtunk…

Sok Mester jön a Földünkre, mostanáig, a saját nyelvünket beszélik, a mi ételünket eszik, úgy öltöznek, mint mi, úgy beszélnek, mint mi, úgy születnek, mint mi. És az emberek mégis úgy tekintenek rájuk, mint idegenekre, fura jelenségre, és megölik őket. Sok Mestert megöltek…

Tehát soha, soha nem akarnám, hogy bármilyen idegen idejöjjön, bármilyen más bolygó békés polgárai. Nem akarom, hogy idejöjjenek, hogy kockáztassák az életüket, és az emberek még égbekiáltóbb bűnt kövessenek el a jótevőjükkel szemben…

Mondjuk így, ha a bolygó népe nem segít önmagán, hadd legyen. Megtesszük, ami tőlünk telik, ennyi. (Oké, köszönöm.) Nem akarunk veszélybe sodorni senki mást, aki ártatlan, és semmi köze ahhoz a rendetlenséghez, amit csinálunk, és amit csináltunk.

 

T: Az embereknek nagyon nehezükre esik, hogy létrehozzák a kapcsolatot a húsevés és a globális felmelegedés között. Arra vagyik kíváncsi, hogy ez miért van így.

 

LM: Miért? Mert nem jól tájékozottak, igaz? Nem jól tájékozottak. Ezért mondom, hogy ha a kormány és a média összefognak, és naponta tájékoztatják az embereket, mert rengeteg az információ, és időbe telik, hogy az emberek agya megeméssze azt. És most, hogy mind eme idő alatt nem kaptunk tájékoztatást, csak nagyon kis csatornák teszik meg időnként, csak az újság nyomtat itt-ott egy cikket, így ez nem elég erős. Nem elég informatív, és nem elég folyamatos az erőfeszítés, és így az emberek nem tájékozottak mind ezekben a dolgokban.

Nem hibáztathatod az embereket. Elfoglaltak, élvezni akarják az életüket. Így, ha a kormány, amit választottak, nem tájékoztatja őket, és nem talál számukra jó megoldást, akkor azt gondolják, hogy nem az ő dolguk ezt megtenni. A kormányra támaszkodnak, hogy tájékoztassa őket mindenről, ami jó nekik. Az újságra támaszkodnak, hogy adja meg nekik az összes hírt, ami szükséges és fontos az életükhöz. Ezért olvassák az újságot, ezért költenek rá, hogy megvegyék, vagy fizetnek a TV csatornákért.

Csak egy átlagember, hogyan szerzi meg az összes információt, amihez a média jobban hozzáfér, vagy a kormány számára jobban elérhető? Az nem is az emberek dolga, hogy tájékoztassák önmagukat, egyesek megteszik, de általában újságot olvasnak, és ott bármit kinyomtatnak, azt elhiszik. Ezért ha ott nincs kinyomtatva, nem tudnak róla, vagy nem hiszik el. Ez a média és a kormány hatalma. Remélem, hogy a legjobb ügyért használják most azonnal, és a nemes ügyért most azonnal, remélem, megteszik.

 

Videokonferencia, 2008. július

 

T: Mester, jelenleg sok ország, köztük Anglia, Kanada, és Új-Zéland törekszik arra, hogy az első legyen, amelyik kordában tudja tartani a CO2 kibocsátást. Mester, milyen ok készteti őket erre, és jó jel-e ez más országoknak, hogy tanuljanak és a nyomaikban járjanak?

 

LM: Azok az országok, amik már elkezdték kordában tartani a szén kibocsátásukat, ők csinálták ezt legelőször és a leggyorsabban, mert ők gyors felfogásúak, jóindulatú természetűek, vannak érdemeik, és szerények is. Ismerik önmagukat, és ismernek másokat. Ismerik a helyzetet, a kort, és tudják, hogyan alkalmazkodjanak a helyzethez. Talán az állampolgáraik rugalmasak, és nem nagyon merevek és nagyképűek. Ez nagyon jó nekik, az országuknak és a nemzetüknek, hogy ilyen jó vezetőik vannak. Persze, bármit, ami jó mindenkinek, azt másoknak követniük kellene, hogy a hasznukra váljon.

 

T: Halló, Mester. A globális felmelegedés megállítására az országoknak fel kell áldozniuk a gazdasági és társadalmi fejlődésben elért előnyeiket. Van-e végső megoldás, hogy segítsen az országoknak hatékonyan megoldani ezt a gondot, de még érintetlenül hagyja a gazdasági és társadalmi fejlődésüket és stabilitásukat? Kérlek, világosíts meg minket.

 

LM: Nem kell feláldoznunk semmilyen gazdasági vagy társadalmi fejlődést. Ez csak munkahely váltás. Irányt váltunk, hogy más munkákat végezzünk, más gazdasági terveket hajtsunk végre, és még szokás szerint nyereséget hozzunk az üzletembereknek. A kormány még segít azoknak, akik munkahelyet váltanak. Nem kell semmit feláldozni. Azok erre a bizonyíték, akik elkezdtek átváltani zöld vállalatokra, ők nagyon nyereségesek. Senkinek sem kell feláldoznia semmit. Az csak egy új munkahely. Válts új munkahelyre. Új munkát végezni az olyan, mint új ruhát felvenni. Az szebb, vonzóbb. Mi az, amit fel kell áldoznunk?

És amikor spirituálisan mindenki emelkedett, ami azt jelenti, hogy mind vegetáriánusok, hogy védjék az állatokat, védjék a világ környezetét, hogy kimutassák a szeretetetüket minden lény iránt, akkor persze egy olyan légkörben nagy jóság fog eljönni az emberiséghez, és automatikusan fognak új üzleti projektek kifejlődni. Az embereknek meglesz minden kényelmük, és minden, ami kell nekik.

A fontos dolog, hogy az emberiség rezgésének változnia kell, akkor minden más jobbra fog fordulni. Ha az emberiség energiája minden nap jobbá válik, ha van szeretet, béke, és az Isteni imádata, akkor az az energia magával fogja hozni az összes hihetetlen jelenséget, az összes jó dolgot, amit gyakran nem tudunk elképzelni; az meg fog történni ezzel a világgal. Ha az emberiség spirituális szintje változik, fejlődik, minden nappal emelkedik, nemesebb, szeretőbb, akkor ez az energia el fogja hozni mindazt a jóságot, ami elképzelhetetlen a világ számára.

Nem kell félni semmitől. Ha mindenki hisz Istenben, nem kell félni semmitől. Minél jobban hisznek, annál több érdemet nyernek, sok hasznos dolog fog történni. Az a legijesztőbb dolog az emberek számára, amikor nem hisznek Istenben. A legrémisztőbb dolog az, ha nincs hited. Semmi mástól nem kell félni.

 

LM: A vegetáriánusság nagyon fontos. A legtöbb esetben, az idő, amit nyertünk, annak köszönhető, hogy sok új ember vált vegetáriánussá. Nem egyszerűen a vegetáriánussá válás az, ami meg tudja menteni a világot, hanem a szívük miatt van, az ok miatt, hogy vegetáriánusok legyenek. A vegetáriánusságuk célja fogja megmenteni a világot. Miért fontos a céljuk? Mert azt gondolják, hogy azzal, hogy most vegetáriánusok, meg tudják menteni a világot. Minden embert és minden lényt meg tudnak menteni. A szívük olyan nagylelkű lesz. A szívük olyan nemes. Ez a nemesség egyfajta energiát sugároz, ami kapcsolatba tud lépni a Mennyország energiájával. A Mennyország energiája erősebb lehet, ha csatlakozik az emberiség energiájához. Ezért az emberiség erősebb lesz. Az a nemes energia, az a végtelen szerető energia kívülre tud sugározni, hogy megvédje a világot; nem a vegetáriánus étkezés az, ami megvédi a világot, értitek? (Igen.) Ezért vegetáriánusnak lenni roppantul fontos. Remélem, hogy egy nap mindenki meg fogja érteni ezt a nagyon fontos ügyet. Mert nagyon nemes. A szeretet nagyon nagyszerű, amikor vegetáriánusok vagyunk.

 

T: Azt szeretném kérdezni a Mestertől, hogy a világ vezetői miért nem mutatták még be a döntéseiket, amiben arra kérik népüket, hogy legyenek vegák, legyenek zöldek, hogy megmentsük a Földet? Kérlek, áldj meg minket a válaszoddal. Köszönöm, Mester.

 

LM: Persze a vezetőknek ezt kellene tenniük, de nem tudom, hogy mennyi ideig fog nekik tartani. Mikor fogják a vezetők ezt kérni? Mert a vezetők nem hozhatják meg egyedül a döntést. Mert a kormány egy összetett rendszer. Sok embert magába foglal, és ott sok véleményt. Mindenkinek különböző az életfilozófiája, és a kormányzati rendszer nagyon összetett. Persze egy elnök vagy egy ország vezetője javasolhatja, hogy minden embernek vegetáriánusnak kellene lennie, de ezt meg kell beszélnie a kormányhivatalnokokkal, még az alacsonyabb rangú személyzettel is, aztán be kell mutatni az Alsó Háznak, aztán a Felső Háznak, az nagyon sok idő.

Eközben a kormánynak vannak más teendői. Mert a kormányzati rendszer működik, tovább kell működnie, és a globális felmelegedés még növelte is a kormány munkaterhét. Ezért néha, nem ülhetünk csak ott, és kritizálunk, hogy a kormány nem fog munkához. Mert nekik is sok mindent meg kell beszélniük. Mert a vegetáriánusság vagy a zölddé válás egy új dolog, noha már régóta elkezdődött, 20, 30 évvel ezelőtt. De a globális felmelegedés kérdéseit még nem vitatták meg széles körben. Csak mostanában tudatták szélesebb körben, mert sok tudós beszélt hangsúlyosan, hogy figyelmeztessék a Földet, és a televíziós média friss és erőteljes híreket mutatott be a globális felmelegedésről, különösen a Supreme Master Television, ami a nap 24 órájában, a hét minden napján sugározza ezeket a dolgokat, szóval most a világ elkezdte érezni a globális felmelegedés sürgősségét. Sok kormány együtt megvitatja ezeket az ügyeket.

A bürokrácia egy kis időbe telik. Tehát türelmesnek kell lennünk, és imádkozni a kormányért, hogy hozzanak nagyon nyílt és őszinte döntéseket. Egy bölcs kormány olyan döntéseket hoz, amik jók mindenkinek, és a kormánynak is. Tehát ezt mondtam.

A vezetőknek megvan a saját küzdelmük. Néha az elnök úgy akarja, de a Felső Ház elutasítja, akkor az is elég nehéz. Amikor a Felső Ház elfogadja, és az Alsó Ház elfogadja, de az elnök nem fogadja el, akkor az szintén problémás, például így. Az elnöknek megvan a joga, hogy elutasítsa, a Parlamentnek megvan a joga, hogy elvesse, és megvan a joga, hogy elutasítsa, tehát mindenkinek egy véleményen kell lennie, hogy az működjön. A kormányzati rendszer, ahogy már mondtam, nagyon összetett. Nem mindenki ugyanolyan. Az embereknek néha megvan a személyes érdeke, megvannak a saját elképzeléseik, vagy más terveik vannak, nem értjük meg.

Szóval csak imádkozzatok türelmesen, meditáljatok, és ugyanakkor tovább kell informálnunk az embereket. Minél több ember tud róla, annál jobb. Csak magunk csináljuk. Aztán, amikor a kormány befejezi a megbeszélést, és a lakosok energiájával, akik mind támogatják, akkor természetesen a kormány is el fogja fogadni, akár akarják, akár nem. Nem kell ott ülni, és várni a kormányra. Mi magunk is csináljuk.

 

LM: Nem arról van szó, hogy azért mentjük meg a Földet, mert ragaszkodunk hozzá, hogy itt kell élnünk, különben nincs más hely, ahova mehetünk. Ha nincs meg nekünk ez a Föld, vannak más bolygók a világegyetemben; vagyis megszámlálhatatlan bolygó van. A spirituális gyakorlóknak jó helyük lesz, nem kell félni semmitől.

 

T: Mester, azzal a céllal, hogy a világ népességének 80%-a vegetáriánus legyen, és más célokkal, mint az imádkozás, zölddé válás, modern technológiák a bolygó megmentésére, ezt nagyon nehéz, ha nem lehetetlen elérni. Miért nem rendez el inkább Isten más bolygókat, hogy az emberek azon éljenek, a spirituális szintjüktől függően, hogy minden lénynek legyen esélye spirituálisan fejlődni, ahelyett, hogy ezt a bolygót próbálnánk megmenteni? Köszönöm, Mester.

 

LM: Szóval csak hagyjuk, hogy a Föld elpusztuljon? Nem kell megmenteni? Persze, ahogy már mondtam, sok bolygó van a világegyetemben. A különböző spirituális szintű emberek, miután elhagyják ezt a világot, más bolygókra fognak menni, a spirituális szintjüktől függően. Persze ez így van.

Nem magát a Földet mentjük meg, ahogy már mondtam, hanem az csak ok az embereknek ezen a Földön, hogy spirituálisan átalakuljanak, hogy sokkal nemesebbek legyenek, hogy jók legyenek, vagyis, hogy meg akarják menteni a Földet, hogy megmentsék az emberiséget. Ez az ok teszi őket nemessé. Amikor van egy céljuk, ami az, hogy meg akarják menteni a Földet, vegetáriánusok akarnak lenni, és jót tenni, hogy megmentsék a Földet, akkor a céljuk nagyon nemes. Ez a nemes céljuk emelni fogja a spirituális szintjüket, a nagyon alacsony szintekről nagyon nemes szintekig, hogy később vissza tudjanak menni a Mennyországba, és csatlakozni tudjanak a szentek birodalmához.

Nem arról van szó, hogy ragaszkodunk ehhez a Földhöz, hogy meg kell-e menteni, vagy sem. Ez nem így van. Ez csak egy ok az embereknek arra, hogy felemelje a tudatosságuk szintjét. Ha ez a világ elpusztul, vannak más világok. Nem félünk. A spirituális gyakorlók, természetesen, miután elhagyják ezt a világot, magas vagy alacsony mennyországba fognak menni, a szintjüktől függően. Nem 80%-nak kell lennie, ahogy már mondtam, hanem 100%-nak. De a mi embereink, akik vegetáriánusok, hozzáadják az extra százalékot. 60-egynéhány százalék, az jó. És a vegetáriánusok, akik a Quan Yin Módszert gyakorolják, egy közülünk olyan lesz, mint 1000 másik vegetáriánus.

 

Videokonferencia, 2008. július 31. – USA, Kalifornia

 

LM: De kérlek, ne koncentrálj ezekre a negatív jelenségekre. Inkább fordítsunk energiát a konstruktív tettekre és pozitív gondolkodásra, és el kell képzelnünk egy szebb világot. És cselekszünk, hogy csökkentsük, vagy megállítsuk a kárt. És meg fog történni. Gyorsan-e vagy lassan, az attól függ, hányan kooperálnak velünk. De ne aggódj, csak gondolkozz tovább pozitívan.

 

T: Szia, Mester. A Jeges-tengeren a tartósabb állandó jég, ami 6 éves, vagy idősebb, a teljes jég 6%-ára csökken 2007-ben. És újabb időszakos jég, ami előző ősz óta képződött, ad ki most 70%-ot, ilyen sokat. Ha megtörténik az Északi- sarki jég teljes eltűnése, az fordulópont lenne-e a Föld klímaváltozásában, ami után a klíma melegedése megállíthatatlanul és megfordíthatatlanul fel fog gyorsulni?

 

LM: Attól tartok. Hacsak az emberek nem váltanak jóságosabb életmódra, ami tisztel minden életet; akkor életet fogunk létrehozni, és a mi életünk meg lesz mentve. És a természet vissza fogja állítani az egyensúlyt, és kijavít minden kárt. Szeretném hamarosan látni azt a napot, életem során. Még kijavítható. De az embereknek ezt fel kell ismerniük, tudniuk kell, hogy ez sürgős, és együtt kell működniük. Minél több vegetáriánus ember csatlakozik körünkhöz, annál több esélyünk van a bolygó megmentésére.

 

T: A kérdésem, hogy a világ gazdasága mostanában nehéz időszakban van, és a magas olajárak miatt a súlyosbodás irányába tart. Egyes országok sietnek, hogy kiaknázzák a partmenti olajat, különösen az olvadó Jeges-tengeren. És egyik oldalról próbáljuk elfogadni a zöld energiát, de másik oldalról a kormány még tovább folytatja az olajipar fejlesztését. A jövőnk még mindig az olajtól fog függeni, vagy a közeljövőben be fog következni egy alapvető váltás, hogy ténylegesen termelhetünk ingyen energiát, úgy, mint más bolygók? Köszönöm, Mester.

 

LM: Az ingyen energia persze mindig az ideális kép, de időbe telik, mert a modern technológia még nem teljesen ragadta azt meg, és még ha meg is teszik, a modern technológiáknak még időre van szükségük, hogy előállítsák az azokat használó eszközöket.

De még megtarthatjuk az energia olaj üzemanyag módját, ha mind vegetáriánus étrendre váltunk. Nagyon egyszerű. Ha vegetáriánus étrendre váltunk, rengeteg időnk van új technológia feltalálására.

Most éppen, ha már elő is állítottuk tegnap az új technológiát, akkor sincs elég időnk. Ez a bolygó sürgőssége. Még ha már elérhető is a technológia, nincs elég időnk. Mert nem a CO2, ami a legproblémásabb, az a metán az állattartásból… és a kénhidrogén is. Továbbá a természet is termel CO2-t valamilyen formában. És a Jeges-tenger aljáról, és a permafrostból is, nem nyerhetünk. Nem nyerhetünk, ha a technológiára várunk.

Csak remélem, hogy nem várnak a technológiára, vagy bármi másra, a vegetáriánus étrendet kivéve. Ez minden, amire most támaszkodnunk kell, a vegetáriánus étrend, a könyörületes életmód. Kíméld meg mások életét, akkor új életet fogsz kapni, a hasonló hasonlót vonz. Ez a törvény sosem téved. Ha az egész bolygó népe erényben és tényleg könyörületes életmódban él, akkor a Föld semmi perc alatt Mennyországgá fog változni. Semmi más sem igazán hasonlítható ehhez. (Köszönöm, Mester.)

Csak a szeretet tudja felszívni az összes negatív energiát. Csak a szeretet tudja átalakítani. És csak az emberek szerető szíve, könyörületes szíve tudja felszívni azt a negatív hatást, amit létrehoztunk. Mert még ha a technológiára is akarunk támaszkodni, semmi az a technológia, ami ma a miénk. Semmi ahhoz képest, ami a miénk lesz, ha a bolygó egész népessége áttér a szerető, kedves, könyörületes vegetáriánus étrendre. Akkor látni fogsz mindenféle találmányt, amit soha nem képzeltünk el korábban, az fel fog bukkanni. És minden ember békében és szeretetben fog élni, még ha nem is imádkoznak érte, az jönni fog.

 

T: És mi lenne a válaszod azoknak a vezetőknek, akik úgy érzik, hogy az étkezési szokások a személyes választásaink, amit ne írjon elő a kormány?

 

LM: Ostobaság! A kormányokat az emberek választották, hogy bölcs döntéseket bízzanak rájuk a tömegeik számára. Ha a dohányzás káros a polgártársaikra, akkor joguk van betiltani. Ugyanez a helyzet a drogokkal, alkohollal, cigarettával, és hasonló anyagokkal. Tehát nem látom a személyes szokás kérdését, és cigaretták, drogok, vagy alkohol nélkül az emberek nem fognak meghalni. Még jobban élnek, egészségesebbek, megtakarítják a pénzüket, és pénzt takarítanak meg az adófizetőnek, a betegségük miatt, és pénzt takarítanak meg mindenhol. Tehát abba tudják hagyni a szokásukat. Hús nélkül az emberek nem fognak meghalni. Csak egészségesebben élnek, jobban, gazdagabban, szebbek, tovább élnek. Minden jó az embereknek, ha nem esznek többé húst. Tehát azt is abba kellene hagyniuk a jobb életük, jobb egészségük, jobb környezet, és e Föld otthonunk megmentése miatt, hogy mindenki élvezze, főleg az ő jövő nemzedékük.

Ha most nem tesszük meg, a Földnek annyi lesz! Ki van ott, hogy húst egyen? A kormány ezt kérdezheti az emberektől. A kormányoknak el kell magyarázniuk az embereknek hogy az most tényleg káros, és ez egy vészhelyzet, hogy az embereknek abba kellene hagyniuk a húsevést.

Ez többé nem személyes választás kérdése. Ez egy bolygószintű élet-halál kérdése. Még a cigarettánál is sürgősebb. Cigarettát szívva az emberek megbetegednek, még meg tudjuk gyógyítani őket. Vagy ha nem tudjuk meggyógyítani őket, talán meghal egy vagy két ember, vagy az emberek nagy csoportja meghal, de ha a húsevés nem lesz betiltva vagy nem lesz korlátozva, akkor az egész bolygónak vége lesz. Ez mindenki számára élet-halál kérdése; ez nem személyes választás.

És húst eszünk, megesszük az egész bolygót, megesszük az élelmiszer készlet 90%-át, és hagyjuk, hogy mások éhezzenek. Ez egyáltalán nem szükséges választás. Még a bolygó vészhelyzete előtt is, a húsevő emberek megeszik az egész bolygót. Olyan sok ételt megesznek, és az éhezéshez és háborúhoz vezet, és kezdettől fogva soha nem volt helyes döntés.

 

Nemzetközi szeminárium 2008. augusztus

 

LM: Mert a tudás, amit ebből a világból szerzünk, az nem teljes, az nem teljes. És jó ahhoz, hogy csak összeadjunk, kettő meg kettő, az négy, ennyi. De az univerzumban minden máshoz a bölcsességünkre kell támaszkodnunk, hogy azt tudjuk. Például, mint amikor mondtam nektek a négy vagy ötéves időszakról, hogy ha nem teszünk semmit, akkor bajban leszünk, mert a gáz ki fog szabadulni az óceánból, és meg leszünk mérgezve. A levegőben lesz.

Szóval csak megemlítem, mert ha csak emelkedne a víz, szerezhetsz egy csónakot, jachtot, ha gazdag vagy, vagy építesz egyet, mint Noé. Vagy elmész a hegyekbe élni, stb., stb. Vagy mész a helikopterbe és vársz, vagy olyan helikoptert szerzel, ami még le is tud szállni a vízre. Vannak olyan repülők vagy helikopterek, amik le tudnak szállni a vízre. Talán egyesek megengedhetik maguknak, és el tudnak menekülni az emelkedő víz veszélye elől. De akkor nem, amikor a levegőben mérgező gáz van, és mindenféle.

És ez azelőtt volt, hogy tudtam a tudósok felfedezéséről, ami a 2012-es évet említi. Most van tudományos bizonyítékunk és támaszunk, tehát erről van szó.

Tehát az a tudás nem az iskolai tanulásomból származik. Azt nem tanították az iskolák. És nem olyan vagyok, mint maga egy kutató, hogy ülök ott, vagy számolgatom ezt az összes időjárás előrejelzést, vagy mindent tudok a mezőgazdaságról, vagy a gázról az óceánban. Időm sincs rá, hogy üljek ott, és számolgassam matematikával, és arra a következtetésre jussak. Csak tudom belülről. És később kiderül, hogy igazam van. És mivel megvan a tudományos háttér, akkor mehetünk, hogy segítsünk terjeszteni az ilyen információt. Vagy megyünk segíteni az embereket.

Tehát ezt meg kell köszönnöm a tudósoknak, mert a hátterük nélkül nem tudom, hogy egyáltalán mondhatom-e nektek, hogy menjetek és osszátok a szórólapot a klímaváltozásról, meg mindezek. Mindig, amikor jósolnak valamit, az nem következett be. De elmondom nektek, miért nem történt meg az se. Több megvilágosodott ember a világon, több vegetáriánus ember, több könyörület, egymás több segítése, több szerető kedvesség a világon, akkor ez erőteljes. Ez folyton eltolja a negatív erőt, a szélétől messzebbre, a veszélytől messze. És így minél többet csináljuk most a programunkat, mint ahogy a Supreme Master Television sugározza az összes konstruktív hírt. És minél több szórólapot osztotok ki, minél többen válnak vegetáriánussá, akkor persze annál stabilabb lesz a bolygó időjárása és biztonsága. Ez így van.

 

Videokonferencia, Vancouver Központ, Kanada, 2008. augusztus 24.

 

LM: Csupán a fák ültetése nem megoldás, mert a természetnek, ahogy ti magatok is látjátok, megvan a módja, hogy kiegyenlítse azt a rossz következményt, amit okoztunk. Még akkor is, ha több fát ültetünk, fog történni valami más, talán erdőtűz, vagy a bogár lesz nagyobb tömegben, és akkor ők is kezdik majd felenni az összes erdőt. És Kanada olyan ország, amit az erdeje miatt értékelünk. Tehát ez egy tényleg szörnyű helyzet. Az az egyetlen dolog, hogy erkölcsileg fittnek kell lennünk. És erényesnek kell lennünk. Különben nincs menekvés a rossz karmától, ami a következményt jelenti bármiért, amit teszünk.

Még akkor is, ha megpróbáljuk csökkenteni a széndioxidot az autókból és közlekedésből, meg mindezek, a természet valami mást tesz velünk, mert nem törődünk az erkölcsi értékrendünkkel, és az erényes életmódunk hiányos valamennyire, bizonyos fokig. Ezért mondom folyton az embereknek, hogy az egyetlen menedék, amit lelhetünk, az a saját erényeinkben van. Újra könyörületesnek kell lennünk. A szívünkbe kell néznünk, hogy a nemes módon éljünk, amit Isten a mi életünk számára szánt.

Tehát egyedül fák ültetése nem a teljes megoldás. Vegetáriánusnak kell lennünk.

 

LM: Azért van olyan sok tehenünk és sertésünk, mert tenyésztjük őket. Ha a jövőben többé nem tenyésztjük őket, akkor nem kell emiatt aggódnunk. Arról beszélve, hogy az állatoknak nincs elég helyük, sok veszélyeztetett faj van. Most minden nap sok meghal. 270 közülük eltűnik minden nap. És még nem is esszük meg őket. Vagyis mielőtt idejöttünk, az állatok már ott voltak.

Minden a természet törvénye szerint fog történni.Nem kellene emiatt aggódnunk. És azokkal az állatokkal, amik már megvannak nekünk, mint a tehenek és sertések, kedvesen kell bánnunk velük, amíg természetesen el nem hagyják a fizikai testüket, ahogy mi tesszük. Különben a Menny nem fog többet megbocsátani nekünk, mert nem vagyunk nagyon kedvesek, nem vagyunk alkalmasak arra, hogy igazán embernek hívjanak minket, ha ezt tovább csináljuk.

És amúgy a bolygót is gyilkoljuk, és mind menni fogunk, állatok és emberek mind megyünk, együtt.

 

T: Kedves Mester, a politikai és gazdasági nyomás miatt sok vezető nem foglalkozik közvetlenül a húsevés problémájával. Milyen bátorítást adhatunk nekik, hogy álljanak ki, és terjesszék az üzenetet az emberek előtt, hogy váljanak vegetáriánussá? Köszönöm, Mester.

 

LM: Azt hiszem, idővel meg kell tenniük, és remélem, hamar megteszik, hogy még legyen esélyünk megmenteni emberek millióit, milliárdjait, vagy az egész bolygót. Mi haszna, hogy van gazdaság, vagy politikai hatalom, amikor mindenki halott? Még ha a vezető még életben is van, kit irányítana, ha nem marad polgár? Aggódom az országotok miatt, egy vízzel körülvett kis sziget. Ha a vízszint emelkedik, akkor… arról nem akarok beszélni. De biztos vagyok benne, hogy a vezetőtök előbb vagy utóbb majd felismeri, hogy az életben maradás a legfontosabb.

 

Mindenkinek fel kell ébresztenie önmagát. Persze használhatjuk a spirituális érdemet és kegyet a Mennyből, hogy az emberiség tudatosságát bizonyos fokig felemeljük. De nem vihetjük túlzásba. Az erőnek az emberektől kell jönnie. Az embereknek kell felébreszteniük önmagukat, és dönteniük a könyörületes irány javára. Ily módon az hatalmas mértékben segíti őket, hogy felemeljék a tudatosságukat. És magasabban lesznek a Mennyben ez után az élettartam után, vagy akár már alatta is.

 

 

2008. augusztus 19., videokonferencia

 

T*: Mester, nemrég mondtad, hogy ha még 160 millió ember vegetáriánussá vagy vegánná válik, el fogjuk érni a kritikus tömeget. Ha ez bekövetkezik, még szükségünk van arra, hogy a világ népességének kétharmada vegetáriánussá váljon, hogy megmentsük a bolygót? És ha elérjük a kritikus tömeget, milyen gyorsan fog a világ népességének többi része ráébredni a vegetáriánussá válás szükségességére? Köszönöm, Mester.

 

LM: A kritikus tömeg csak a kezdetet jelenti. És még szükségünk van arra, hogy a bolygó kétharmada vegetáriánus legyen, minimum, hogy megváltoztassuk az éghajlat irányát, visszaállítsuk a Föld rendjét, helyrehozzuk azt a kárt, amit a bolygóban tettünk. Tehát még szükségünk van erre a „kétharmadra”, idézőjelben. És csak remélem, hogy miután elérjük a kritikus tömeget, talán két és fél, három éven belül a bolygó népességére teljesen, többnyire hatni fog ez a kritikus tömeg energia, és akkor boldogok lehetünk. Még a kritikus tömeget sem értük el. De boldogan mondhatom nektek, hogy majdnem ott vagyunk. Már 800 milliónyian vagyunk. Tehát még száz millió kell. Dolgozzatok keményen.

 

T: Nagyon köszönöm, Mester.

 

LM: Dolgozzatok keményebben. Minden nap, több új vegetáriánus tag. Minden nap, minden nap.

 

 

2008. augusztus 17. videokonferencia

 

T: Sokan aggódnak, hogy ha az állattartást betiltják, a gazdák elvesztik a munkájukat, és a kormányok bevételtől esnek el. Egyesek azzal érvelnek, hogy ez nagyban hátráltatni fogja a gazdaságot. Mit javasoljunk a kormánynak, hogy békésen álljon át az állattartásról a növénytermesztésre?

 

LM: Lesz bevételük. Van biotermesztés, amit lehet csinálni. Jelenleg élelmiszerhiány van, ezért nem értem, miért ne termeljenek az emberek élelmiszert azért, hogy odaadják a világnak. Sok ország nem tud rizst exportálni, még egy gazdag országnak sem. Azért, mert élelmiszerhiány van.

Ezért minden kormánynak koncentrálnia kellene, hogy a gazdáknak ösztönzést adjon, támogatásokat, hogy biotermesztésbe fogjanak. Van zöld technológia, amin lehet dolgozni. És ha vegetáriánusok vagyunk, akkor sokkal kisebb lesz a kiadás. Még olyan sok adóra sincs szükség. Mert az emberek nem lesznek többet betegek.

Nincs több adó, több kórházat építeni. Nincs több adó, több készüléket építeni. És mindenki békében fog élni. És minden ország kormánya megosztja majd teljes vagyonát minden emberrel, és mindenkinek jut majd elég. Amint egyszer megvan a jó érdemünk, minden más eljut majd hozzánk. Ha az emberek csak emlékeznek Istenre, és próbálják keresni Istent, akkor minden más eljön majd az életükbe.

 

 

2008. augusztus 17. videokonferencia

 

T: Katasztrófákat írnak le a Biblia Jelenések Könyvében. Azt mondja, hogy az utolsó egy földrengés, amihez hasonló soha nem fordult elő. Betegséget is említ, a tikkasztó napsütést, vérré változó vizet, és azt is említi, hogy az ember átkozni fogja Istent a katasztrófákért, és nem fogja megbánni tetteit. Nem tudom, hogy a Mester kifejtené-e véleményét a Biblia Jelenések Könyvéről, és e jóslásokról, a végítélet napját illetően?

 

LM: Ez a világvége leírása, és pontosnak kellene lennie. Vagyis, ha az emberiség nem részesül irányításban és spirituális kegyben a Mennytől, vagy a Menny bármely képviselőjétől, akkor ez a dolog, amit a Bibliában jósolnak, bekövetkezne, és ilyen lenne, vagy még rosszabb. De ha az emberiség részesül megvilágosodott irányításban, és ráébreszti önmagát egy jobb, erényesebb életmódra a Menny eredeti szándéka szerint, és ha ismét emlékeznek saját nagyszerű Énjükre, és aszerint élnek, akkor ezek a dolgok a legkisebbre fognak csökkenni, vagy majdnem nullára. Tehát reméljük, hogy ez nullára fog csökkenni. Próbáljuk megtenni, ami csak tőlünk telik.

 

*T: kérdező, általában a Ching Hai Legfelsőbb Mester Nemzetközi Egyesület tagja

*LM. Legfelsőbb Mester

 

A Globális Felmelegedés Egy Spirituális Mester Szemével - 2. rész

A Globális Felmelegedés Egy Spirituális Mester Szemével - 1. rész

Idézet

Ha nem csökkentjük az üvegházgáz kibocsátásunkat óriási mértékben, nagyon rövid időn belül, akkor tartósan károsítjuk, komolyan károsítjuk a környezetünket.

Andrew Bartlett szenátor, Queensland, Ausztrália

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok